175km ve Vltavě již za 13 dní! / 175km in the Vltava in 13 days!

Před minulý týden jsem byl nemocný a byl jsem fakt zoufalý, ale vrátil jsem se do formy. Nakonec jsem 10 dní netrénoval a měl jsem obavy, že mě to hodně ovlivní. Minulý týden v úterý jsem se vrátil na bazén a cítil jsem se dobře. O víkendu jsem plaval v řece a to bylo taky dobré, kromě toho, že po deštích řeka byla vysoká a plavání proti proudu bylo těžké.

Když se na to dívám zpětně, možná to nebylo tak špatné. Nutilo mě to odpočívat a předtím jsem byl dost unavený. Teď jsem zase čerstvý a schopen hodně plavat, což je dobré tak blízko startu. Takže tento týden je poslední týden tvrdého tréninku a pak jeden klidnější týden, kdy budu plavat jen hodinu až hodinu a půl denně.

Jeden stálý problem je neoprén, který za krkem dráždí a znova je kůže pryč, ačkoliv jsem tam mazal Vazelinou. Musím to nějak jinak řešit. Nedokážu si představit možnost, že ho nebudu moci nosit.

Minulý týden jsem dostal dobrou zprávu. Napsal jsem dopis české vládě a odepsal se pan Michael Kocáb tím, že přijal žádost a projekt bude pod záštitou české vlády pro lidská práva, protože projekt podporuje neziskovou organizaci Asistence o.s.:-)

Poslední věci se teď dělají. Rádio spot pro Český rozhlas České Budějovice je hotový. Navíc se dělá inzerce, která bude v deníku Sport. Dokončuji seznam dobrovolníků, kteří mi budou pomáhat cestou, atd., atd. Je to šilené kolik toho je a kolik to bere času a mezitím musím nějak pracovat!

Nemůžu tomu věřit, že start je za necelé 2 týdny. Začínám být trochu nervózní, ale zároveň se na to těším. Připravuji se na to 8 měšíců a teprvé tento týden mě to došlo, že je to už za rohem.

Příští týden Vám napíšu denní harmonogram a další poslední zprávičky.

 

After being sick the week before last and feeling pretty despondent, I’ve bounced back. In the end I didn’t train for 10 days and I was really worried that it would affect my form. I went back to the pool on Tuesday and felt okay. I was in the river at the weekend and that felt good too, except that after all the rain we’ve had the river was high and swimming upstream was really tough.

In hindsight maybe getting sick wasn’t such a bad thing. It made me relax and I had been feeling pretty tired before. I feel fresh again and still able to swim a lot, which I guess is a good thing coming close to the start. So I’ve got just this week of hard training and then an easy week before the start. I’ll still swim every day but probably just for an hour to an hour and a half.

The one problem I still have is that my wetsuit is rubbing the back of my neck and the skin has gone again, despite putting Vaseline on it. I’ll have to try something else to stop this problem. I can’t imagine not being able to wear the wetsuit.

I got a good piece of news last week. I wrote a letter to the Czech government and Michael Kocáb sent me a reply accepting that the project will be held under the auspices of the department for human rights because I’m supporting non-profit organisation Asistence a.s.:-)

The final things are slotting into place now. The radio spots for Český rozhlas České Budějovice are now made and will be played there regularly. The ad to go in deník Sport is also being made. I’m finishing organising volunteers to help along the way and so on and so on. It’s amazing how much there is to do and how much time it all takes.

Autor: Paul Whitaker | středa 16.6.2010 12:43 | karma článku: 9,82 | přečteno: 1284x