Blogeři jsou zvířata

Ano. Obyčejná domácí zvířata. Potřebují výběh navozující pocit svobody, žrádlo a pohlazení od svého majitele. Je to jak spojené nádoby. Uberete kapalinu v jedné misce a automaticky klesnou hladiny i v ostatních. A zvíře začne chřadnout, strádat, až nakonec umře.

Pocit svobody ve svém výběhu blogeři mají. Okolo jsou dráty, ale nejsou ostnaté. Když se jich dotknete, nepodřežou vás ani nespálí elektrickým proudem. Odpálkují vás zpět na hřiště. Potravou jsou čtenáři. Přicházejí, klikají na něco, co je zaujalo, čtou. Pohlazením je karma. Diskuse. Příspěvek do diskuse. Pozitivní. I negativní je mnohdy potěší. Přinejmenším někomu stály ty jejich kecy za reakci. Takový je život blogerského zvířátka.

Blogerskému zvířátku na iDnes se předvčerem ztratila jedna miska. Miska, ve které přicházela potrava. Majitel misky ji vyměnil. Koupil novou, s jinými barvami. Miska není tak hezká, je méně barevná, ale hlavně se do ní vejde hrozně málo potravy. A blogerských zvířátek je moc. Zvířátka potřebují potravu. A pohlazení. A pocit svobody. Méně potravy znamená i méně pohlazení. A jak potom radostně vrnět majiteli u nohou, když se z misek ztrácí životodárná tekutina?

Chvilku to jde, zvířátko má zásoby tuku z lepších let, ale pak začne chřadnout. Ostny ježkovi vypadnou, srst se lišce vypelichá. A pak se zvířátko schová do koutku a chcípne.

Je to škoda. Zvířátko bylo mnohdy protivné a otravné, někdy nudilo, někdy štěkalo a zlobilo. Ale bylo to zvířátko, ke kterému se člověk rád vracel. Když zvířátko chcípne, je to možná překvapivé, ale už se nedá probudit. Majitel může za čas vrátit starou misku, ale chcíplé zvířátko se už nevrátí.

Je ovšem otázkou, zdali majitel neschoval misku schválně, protože zvířátko zlobilo a je třeba se jej zbavit…

 

Stará dobrá miska s dostatkem potravy:

 Nová dietní miska:

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladislav Weiss | středa 1.7.2009 10:15 | karma článku: 16,53 | přečteno: 1222x