Kladivo na depky

Počasí na horách je v listopadu opravdu jen pro tvrdé nátury. Déšť, sníh, vítr, mlha..Depka na tebe číhá na každém rohu, nebo spíš za každým stromem. Takže bojuju.

V sobotu dopoledne cvičák s Pejskovou. Jezdíme dolů (myšleno z hor do města). Cestou tam vyhodila Pejsková jen dva litry slin. Ráno nedostala preventivně nažrat.

 Je chuděra z té cesty celá rozklepaná a navíc cvičák je u psího útulku. Jeho obyvatelé jsou poměrně hluční a naše slečna je z nich trochu mimo. Než začal výcvik, tak si v rámci uklidňování tak trochu ulevila. Má fakt asi nervy, takže se to ani při dobré vůli nedalo sebrat. Jak říkala kdysi jedna z mých dcer, když měla střevní virózu: „Čůrala zadkem.“ Paní cvičitelka to velkoryse přehlídla a nenutila mě potupně uklízet neukliditelné.

Jinak ale výcvik zvýšil mé „mateřské“ sebevědomí, protože Pejsková byla označena za talentovanou a můžeme se cvičně připojit ke skupině velkých psů. Tomu říkám výzva pro chovatelku - začátečnici!

Cesta zpět z cvičáku – v kufru kromě slin vrácené veškeré dobrůtky a odměny ze cvičáku. Takže zbytek dopoledne stráven úklidem a čištěním auta.

Po obědě sauna v blízkých lázních.  Načerpám vnitřní teplíčko a endorfiny vyplujou jak povodeň ve 2002. Sauna je pěkná a společná. Takže eufórii lehce halí exhibující pánové. Oni sami se naopak nehalí vůbec. A tak nezbývá než se ponořit hluboko, ale opravdu hluboko do myšlenek a nevnímat vystavující se nádobíčko. A tak počítám suky v prknech a čárky v teploměru.

Jízda ze sauny je vždy jízda! Při rádiu to rozpálím "a la Kubišová"  a mlhy, deště a sníh mi můžou vlézt na záda. Doma doplním tekutiny, až to zasyčí a večer vyrážím na badec. Vím, že budu ráno hekat. Lítání po hale za opeřeným míčkem je na moje bedra jak dělaný. Ale hra je hra a baví mě. Navíc pokecám s ženama. Mladýma. V mým věku. No, tak ne mladýma. V nejlepším věku.

Po badci dám pivo, zkouknu jeden díl nějaké krimi a omdlím do postele. A sakra..byl to pěkný den! A depka? Co to je?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslava Výborná | čtvrtek 10.11.2016 12:57 | karma článku: 13,84 | přečteno: 296x
  • Další články autora

Jaroslava Výborná

V sedle..nebo pod ním?

6.4.2017 v 12:34 | Karma: 10,58

Jaroslava Výborná

Hledá se ženich

24.2.2017 v 13:40 | Karma: 15,03

Jaroslava Výborná

Demeven!

25.1.2017 v 9:25 | Karma: 19,19

Jaroslava Výborná

A je to tady!

4.1.2017 v 10:41 | Karma: 13,76