Začal jsem mít Petra Pavla upřímně rád

Úterní zamyšlení. Jak je dobrým zvykem .... neručím za nic, tak račte vstoupit. Pokud možno se nerozčilujte, BIO je na trojce...

Volil jsem ho jako menší zlo. Nic víc, nic míň. Ruka mi cukala. Hlavou se plížila vzpomínka na poslední parlamentní volby kdy jsem to měl stejně a nad tím co předvádí pětikoalice jsem nakonec zaplakal. 

Ale Petr Pavel je voják s diplomatickou zkušeností. Nikdo lepší na Hradě momentálně sedět nemůže. Když si vzpomenu na emočně pimprlové divadlo dua Černochová/Lipavský ve vypjatých chvílích ( Pád ukrajinské rakety na Polsko, Prigožinův puč/nepuč)  jsem mnohem klidnější, že naší reprezentací nejsou jen oni. Jedna věc, když se tady v návalech plácáme na Blogu, úplně jiná je být ministrem ... Taková parta huráodborníků by jadernou válku rozpoutala raz dva. Klidně i omylem.

Jeho dnešní slova k situaci na Ukrajině jsou rovněž střízlivá, nelakující věci na růžovo. Můžeme si přát výbuch sopky v Kremlu, pohlcení Krymu mořem, nebo boj do posledního ukrajince. Můžeme stokrát skřípat zuby, protože se Ukrajině děje obrovská křivda a RF je odpovědná za desítky tisíc zmařených životů a miliony rozvrácených. Dějinná spravedlnost někdy potřebuje čas . Možnost, že tomu tak bude i v tomto případě je vysoce pravděpodobná.

Eskalace vnitřních problémů spousty vůdčích států " západní osy" nepřišla z tohoto pohledu právě vhod . Stejně tak je skutečností, že většina tzv. západního světa dnes už neslyší na Krev, pot a slzy. O dřině radši nemluvím vůbec.  Pokud nemá dojít k nějakým otřesům na úrovni rozpadu společnosti, musíme s tímto faktem rovněž pracovat.

Ano, před půl rokem by mě to nenapadlo, ale začal jsem mít Petra Pavla upřímně rád... 

Písnička je z dob, ktrerá nebyla tak pohodlná jako dneska...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | úterý 11.7.2023 14:52 | karma článku: 40,79 | přečteno: 10343x