Už i fotbal připomíná hyperkorektní politiku...

... pak to podle toho dopadá nejen na hřišti, ale i na lavičkách a v diskuzích na internetu. Nezdá se vám ?

No, jo  Viktorka hrála v Olmíku a to zase bylo emocí. 

 

Není cílem tohoto blogu jednotlivé situace soudit  nebo narovnávat prostředí v našem fotbalu. Sám patřím mezi ty Viktoriány, kteří jsou soudní a v dobách po prvním titulu jim zcela nepokrytá tlačenka neutekla.  Je to smutné. Zároveň ale... a to je teprve tragédie u nás ... není to nic co by nepatřilo k normálu. Shovívavě mluvíme o chytrosti, šikovnosti a podobných vlastnostech místo o podvodu.

 

Často jsem o přemýšlel o tom proč jsme tak tolerantní k darebáctví . ( A ten sport je samozřejmě jen odrazem ovzduší které nám tu vytváří politika.) Jediné co mě zatím napadlo je vysvětlení, že si pořád ještě sebou  vlečeme něco z dob normalizace a že až politiku a sport ovládnou mileniálové, snad se to zlepší... Netvrdím to ale stoprocentně. Jen dál než do té normalizace  má paměť nesahá.

 

Výsledkem toho co tolerujeme je pak na druhé straně fakt, že ten podvod cítíme ve všem.   Pravdou  přitom je, že chyb se dopouští sudí i v jiných ligách než u nás  Jsou to přeci lidé.

 

Fotbal byl vždycky krásnej taky proto, že se jednalo o hru přímočarou, s poměrně jednoduchými pravidly. Ale i on nám bohužel vykročil do nové doby.Systém VAR nám nahrazuje velkého bratra. A jak již několikrát přesvědčil, v lidských rukách je i technika bezmocná. Za spoustu chaosu na hřišti pak může neustále se měnící výklad samotných pravidel. Pravidel, která dřív byla tak kouzelně jednoduchá. Jenže čím víc se do nich zamotáváme, tím víc prostoru pro omyly. V neposlední řadě dochází ke zmatení těch, díky kterým  se ve fotbalu samotném točí tolik peněz. Fanoušků.

 

Nakonec neztrácím se v to jen já, ztrácí se i osoby povolanější...

 

Ztracen v pravidlech..

 

Tak je fotbal zase odrazem reálného světa. Nedělejme si pravidla složitější. Cesta k jejich naplňování vede přesně naopak. Přes jednoduchost.

 

Díky. Haf haf a packu na to.  Pro Blog IDnes Fíl Maxipes.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | pondělí 12.9.2022 8:25 | karma článku: 21,96 | přečteno: 1051x