Skončil MasterChef Česko 2022, ať žije ročník 2023

Není moc televizních pořadů které bych sledoval. Tady se nicméně bavím a relaxuji skutečně dobře. Máte to taky tak ?

Musím říct, že jsem k soutěži jako divák dlouhé roky nemohl najít cestu a chytil jsem se až v loňském roce.

V diskuzích občas čtu rozvášněné debaty o tom jak pořad není soutěží, že se jedná jen o televizní šou. Inu, ono na tom ani vlastně není moc co rozporovat. Nakolik jsou výsledky ovlivněné marketingovými předpoklady jednotlivých soutěžících nedokážu říct. Zákulisí vůbec neznám. Nicméně v obou ročnících soutěže, kterou jsem zhlédl jednoznačně vyhrál můj vlastní favorit . Jak Besky, tak letos Martina jsem považoval za své  favority nejen jako vizuálně vypracované osobnosti, ale především kuchaře.. A jelikož znám velice dobře jak dřinu kuchařiny, tak mi osud dovolil přičichnout ke kumštýřské práci ze zákulisí televize ..... Dovedu ocenit mraky práce, která za pořadem stojí na všech frontách.

Můžeme se pobavit o tom, že Martin v kole kdy nenaservíroval žádný z komponentů oproti nekompletnímu talíři Petry mohl jít klidně domů.... Nicméně měl skvělý  přístup a uvažování.  Ochotu  učit se a poučit se,  dokázal perfektně promítnout na naservírované talíře. S chutí očividně neměl problémy a jeho finálové menu bych se přes obrazovku ujedl. Nemluvě o skutečnosti, že vzít steakové maso za litr kilo a plesknout ho na pánvičku se naučíte snadno. Ale povýšit na umění obyčejné suroviny je to co jako restauratér potřebujete. To vydělává peníze. Přidaná hodnota k surovinám, kuchařský um. 

Jedinou otázkou v případě letošního vítěze u mě zůstává, jeho případné fungování s kolektivem. Nicméně ve svém okolí znám i původní introverty, kteří díky své inteligenci z tohoto hendikepu zvládají udělat svou přednost. Sám jsem z druhého břehu a jako lehce excentrický cholerik jsem se taky musel sakra snažit abych v pozici lídra za něco stál.

Pořad mě baví. V porotě jsou tři nejen profesně top šéfkuchaři. Všichni tři umí na kameru, což je pro úspěch tohoto formátu nezbytně nutné. S chutí jsem se jak loni tak letos podíval i na doprovodný produkt "Souboj na talíři". Letos se produkce hodně potulovala u nás na "západě" a jelikož mám doporučovaná místa často i nachutnaná bavil jsem se o to víc.

 

Autor: Filip Vracovský | čtvrtek 15.12.2022 9:03 | karma článku: 30,63 | přečteno: 3456x
  • Další články autora

Filip Vracovský

Gastro Hradec Culinari Cup 2024

18.5.2024 v 7:43 | Karma: 10,51

Filip Vracovský

Když tma líně olizuje ...

16.5.2024 v 21:42 | Karma: 7,98

Filip Vracovský

Pavel Novotný na kříži ?

14.5.2024 v 19:23 | Karma: 20,35

Filip Vracovský

Trpišák na odstřel ?

13.5.2024 v 17:44 | Karma: 13,95