Tak trochu sedmým smyslem - 3/4. aneb Docela slušnej kompot

...ne neboj Io,a promiň,že tě tak nazývám,ale  přezevšechno to má svůj specifický význam.Snad víš,pokud to čteš anebo pokud to vůbec někdy budeš či hodláš číst a vlastně prostě to píšu jen tak a všem.Dělám to po tři roky.Člověk se vypíše,vyhodí ze sebe všechno to zlé co jej štve či se mu nelíbí a má klid.tedy relativně,protože se to zase nemusí líbit někomu jinému a pak je zase zle anebo to časem začne být jedno,což je vlastně dobré.Už aby to bylo.

Vlastně jsem dnes tak trochu ovlivněn dvěma či snad třema lidma a jedním psem.

Původně jsem sice chtěl pokračovat v tom běhu VESMÍRNÝCH DNÍ,které nás tak nějak doprovázejí životem,ale otázkou je vždycky jestli tomu člověk chce věřit či nikoliv,každého věc.Já to nikomu nenutím,vždyť každej jsme či chceme být tak nějak svobodní anebo se alespoň cítit svobodně a nezávisle.

Dnes mne kupodivu neštve nic.Nemá co.Byl jsem si vsadit,včera,na zápasy ještě než jsem odjížděl z Ostravy do Pardubic protože musím jít dneska na noční a něco málo se mi vrátilo z toho,co jsem tam nechal asi minulý měsíc anebo dva.Pořád je to totiž takový koloběh,kdy stejně nakonec dojdeš k tomu,tedy pokud nemáš jiné ŠTĚSTÍ V NEŠTĚSTÍ,že když něco vyděláš,tak to vrazíš zase někde jinde.prostě jestli vyhraješ nějaké peníze a chceš pokoušet ŠTĚSTÍ dál,tak ty prachy vrazíš zpátky do něčeho jiného.

Posledně jsme to s Evčou taky tak měli,za poslední stovku jsme šli zadrnkat a hle,vyhrálo se asi pět stovek a mohli jsme si něco koupit na jídlo,ale hlavně jít na ten hokej.Konečně.Konečně něco co jsme chtěli.

A tak to je i s tebou,si myslím,anebo bylo či bylo by kdyby nebylo toho co je a sama dojdi k tomu o čem to je.Prostě to co jsis vydělal za dejme tomu celej svůj život,bys stejně opět,kdybys byla na tom sama vrazila do společnosti zpátky...prostě je něco,co Tě vždycky ať chceš sebevíce vrátí na začátek.Všechno je jen o vědomí a nevědomí.Já na to přišel dávno a vlastně není nic bezpečnějšího než opravdu věřit VESMÍRU,ale když se VESMÍREM stanou lidé,tak se to mění.

Možná jsi postřehla,že nějak měním styl anebo si říkáš,kde se to v něm tak bere,taková drzost,troufalost a vůbec...prostě osobitost.Víš,je to prostě a jenom přímost či přímočarost,prostě žádné okliky.Čtu nyní knihu,Mága od Jacka Kerouaca,nikda jsme ho nečetl až teď a vlastně on tam taky vypráví,co by malý chlapec,jakože vlastně to všechno píše či říká svému dědovi,co mu umřel.No a tak Já zase píšu Tobě třeba,protože se to má,anebo...prostě tak.je to můj styl a vím,že to co dělám je správné,byť všem se to nemusí líbit,ale stejně se tím časem hrabou zpátky jako slepice na hnoji.

Můžou to brát jako jen takový článek pojednávající o ničem,anebo slova psána někomu a o někom anebo...co Já vím,na tom nesejde.všechno jsou prostě slova jednou daná jen s tím rozdílem malým,že vlastně tady píše OHEŇ - tedy zdroj veškerého života na zemi a s tím vším vědomím,vlastně život sám.Já došel k tomu,že BŮH je ŽIVOTa ten kdo ŽIVOT MILUJE,MILUJE I BOHA ČI VĚŘÍ V NĚJ.Jak jednoduché a zbytek jsou jen blbosti kolem a slepé víry.

Když vzpomenu první přikázání z DESATERA,že V JEDNOHO BOHA VĚŘIT BUDEŠ...tak pokud věříš v život či v to,žít dál,k čemuž tě stejně jednou donutí různé okolnosti,tak pojednou ti z hlavy vymizí nějaký ten Alláh,dědeček na nebi,Budha a vůbec všichni ti další...protože všichni jsme jen z jednoho organismu,takže ve své podstatě lžou si všichni,kteří si myslí,že je to jinak.Já tu jistotu v sebe mám,na rozdíl od nich,protože se mnou a nejenom se mnou je to dávno tak,že když je to pevná pravda a víra,tak se mně a nejenom mně pevní kosti,které jsou vlastně samy o sobe STRUKTUROU VESMÍRU a všechno je to jen molekulární soudržnost myšlenek.ne,neboj,nerozpadám se,jen je to tak jak to napadlo tebe...S TVÁŘI PLASTICKOU,DUŠI MYSTICKOU,ale nemá to nic společného s plastickou chirurgií.Blíže o tom snad někdy jindy..Možná...to víš,na lidi se musí pomalu,jsou někdy jako mimina,co se musejí v tom naučit chodit .tedy pokud chtěj a pokud ne...tak jsou jiné vymožeností světa,ale záleží jen na nich jestli se někdy dokáži vzchopit k tomu poslednímu.Nevím co dál říct,ale o tom jsme nechtěl.

Spíše jsem v tom guláši chtěl napsat něco v tom,i když za všechno člověk může v podstatě sám,což je pravdou,že někdy prostě ti přijde taková souhra zvláštních podivných okolností,že by tě z toho prostě odvezli.

Je prvního února a vlastně vše co počlo,třemi léty se tak nějak odvíjí v tom čase..celá ta metafyzika a časová přítomnost a podobně.

Koukej,kecat se do o čemkoliv a jestli nepřestali tak kecali a naslouchali do Bůh ví kdy anebo možná to ani on už neví,prostě dokud to je a dokud to jde.

Mám-li se vrátit nějak ke své minulosti,tedy než se to všechno začalo odehrávat zcela jinak,než se odehrává nyní.tak zase...něco chceš...nedostaneš nic,to vím..Stěžuješ si..prosíš...myslíš to dobře a stjně sklidíš jen akorát posměch či kritiku anebo odpor a pak si sedneš a přemýšlíš nad tím: Proč to tak je? Proč jsou lidi takoví? a přitom víš,že tomu tak není,že takoví v podstatě nejsou,ale proč se tedy tak projevují často? Co je na tom baví?

No ale,netvrdím,že jsem na tom byl kdovíjak dobře a také netvrdím,že za všechno mohl někdo jiný,ale z většiny procent ano, a to nedělám ze sebe chudáčka i když to tak nějak vypadá,protože mně nemůže soudit ten,kdo mně nezná.

Jen prostě taková zvláštní situace,kdy už žiješ díky tomu,že prostě jednoho krásného dne trefíš na nepravou osobu,ale vážně na nepravou.jenže to nevíš a žiješ s ní šest let a v podstatě dejme tomu že,ne nevychováváš její děti,ale staráš se spíše jen o jejich životní potřeby.Jooo...blbost,že jsem to tak dlouho vydržel,ale stejně si myslím,že každá rodina má to své za sebou.

Promiň,že tě tím otravuji,ale prostě nějak se nudím a krátím si čas,než půjdu na noční.navíc jsem klidnej,lednička je zase poloplná na chvíli a poprvé v životě se mi povedlo všechny své finanční potřeby či věci dát dopořádku i s tím mým OSOBNÍM DNEM,co jsem to tak nějak z rána popletl na facebooku.

A taky nikomu nic nedělám ani za zády a ani před nimi.Dělám si jen to co vlastně dělám pořád ať již se něco změnilo či nezměnilo.

Ale tedy ten dnešní můj den ti vlastně trochu nastíním: tedy 4 - ČAS PRACOVAT

JE ČAS BRZY VSTÁT.ZVLÁDNĚTE VŠECHNY TY NEPŘÍJEMNÉ POVINNOSTI.DNES MÁTE SPOUSTU ENERGIE.PUSŤTE SE DO TOHO.ZAPLAŤTE SVÉ ÚČTY. ,což se mi vlastně povedlo,protože do zítra jsem potřeboval si dobít kredit za 300 a taky mi díky těm debilním neustálým poplatkům u ČESKÉ SPOŘITELNY zase skočil po včerejšku zůstatek na nějakých -139 korun,což nechápu.Já vím,oni si to okecají těmi svými slavnými Všeobecnými podmínkami,ale Já nechápu,proč když ještě nedávno jsem se vždycky vlezl do stovky tak najednou jdu přes.Tak jako nechápu,že vždycky prvně přišel domů výpis z účtu a potom upomínka a dnes je to naopak...ale je to logické,oni se totiž na tom živí...oni dávno vědí,že nejenom mně přijde výplata dejme tomu desátého,ale oni ti to šoupnou prvního a uhraďte do osmi dnů a pokud to nestihneš tak jsou stovku +..a to nejenom Já,víš kolik takových může být?..ale tak se to dneska dělá,no a tak mám klid,zase jednou.To víš,také musím počítat...ale pokračujme tedy...VYGRUNTUJTE.UMYJTE AUTO.BUĎTE SPOLEHLIVÍ A POŘÁDNÍ.PROVEĎTE SVÉ OPRAVY.PRÁCE,KTEROU DĚLÁTE DNES,BUDE MÍT TRVÁNÍ.NECHTE SE PROHLÉDNOUT U LÉKAŘE.No jasně,že nemusíš i když..no vlastně sorry,Já zapomněl,že mezi náma je to v té zvukové a dechové frekvenci už dávno úpe jinak..každej sám sobě lékařem...PŘIPRAVTE SI VĚCI NA ZÍTŘEK.

" JSEM USPOŘÁDANÝ A PRODUKTIVNÍ !!! "

První tenoučké výhonky(přesvědčení,myšlenky a podobně ať tě sakra ženská nenapadne lézt v únoru na zahradu a hledat kytičky)...prorážejí půdu a práce je dost.radostně vytrhávám plevel negativismu ze svého vědomí...jo snažím se i z vědomí těch jiných...ale za výsledky neručím,protože každý je přeci pánem svého Já,pokud nějaké má.Síla Vesmíru mi v tom pomáhá...jenže my už vesmír jsme..to vím,Já ano,Eva taky,ty nasloucháš ráda..tedy jak numerologie velí a v ní Já nejenom věřím,ale vlastně vím,že tomu tak je...a Já jsem plný nezměrné energie.daří se mi dělat věci lehce a rychle.Stavím pevné základy pro zítřek.Mám zdravé tělo,ducha a náladu.

No nesmí si to člověk nechat nikým pokazit,ale víš,se mnou to je těžko.Jo,bejvám citlivý..prostě jako ty buňky pod mikroskopem,když se do nich píchne,tak se scvrknou..ale to je ten primitivismus života a nechce se mi věřit,že někteří na tom nejsou obdobně.Všichni jsme stejní,jenom to prostě kolikrát nedáváme příliš najevo.

Tak tak to máme...ale to je můj den v souladu s mýma vibracema...každý to máme jiný,prostě když si to někdo umí spočítat anebo..co Já vlastně vím,samo se toho změnilo už tolik a když si jednou připadáš jako větrná turbína..tak už to ani nestíháš..jen tím žiješ..prostě paráda..někdy je to vážně ...

Ale prostě je prvního února a před třemi léty zemřel můj otec.Už proč a jak  jsem o tom psal však asi víš kde...na těch starých stránkách.Vím minulost,ale to máš tak.

Už tak žiješ na hraně díky někomu a potom v jeden čas.Umře otec,vláda zruší či omezí prostě zredukuje vdovské důchody,zruší pohřebné a podobně...ty máš zlomený loket a tak prvních 14.dní nemocenské se neplatí a přijde ti plat o pět tisíc méně zrovna v době,kdy si řekneš..tak konečně se už z toho začínám vyhrabávat a co si naspoříš..už vlastně ze strachu z toho,aby ti exekutor nezaklepal na dveře cpeš zpátky a znovu zase šupky do těch samých šílených úroků a  podobně..prostě by tě jeblo,jak my říkáme stručně a lehce na ostravsku..jenomže jako naschvál tě nejebne a musíš stále přemýšlet co bude a jak to udělat dál..ono nějak to člověk vždycky prozatimně vyřeší,ale víš,že dlouhodobě to nemá smysl a jen oddaluješ to,co dávno člověk měl udělat a čemus e brání...jenomže ono totiž je to tak,že vždycky to,z čeho člověk má ten největší strach nakonec dopadá přesně naopak a člověk je ten blbec,který si tím oddalováním ještě více zavaří...tohle se vlastně týká všeho,ale možná to máš jinak..nevím..jsemš ženská a ty to mívaji vždycky nějak jinak...i když..ale nevím.

Pak se nediv,že mám často takové nervy..ale do toho přicházeji ještě další věci..a tak nějak přicházíš stále o peníze a to jenom tomu,že prostě věříš něčemu co druhý řekne..a pak doufáš a pak nic i když vlastně v podstatě uděláš všechno proto,aby to toho druhého moc nestálo námahy když je líný jako vandrácka veš...a pak ty všechny věci co tak ode mne jistě vnímáš i když vlastně takénemáš čas,protože si pořád někde lítáš a málokdy jsi na netu...prostě asi tak jako Já,tudíž co si budeme vyčítat...prdel vody.

To víš za tři roky jsem už toho..no nebo dva a něco,nevím jaká ty dokážeš bejt punťa a když ne ty..tak zase se najde toliko puntičkářu a puntičkářek..že vlastně ten svět je vlastně jako sto plus jeden dalmatin.

Ale ono není od věcí být putičkářem,jen se to nemá přehánět moc,protože všeho moc škodí,ale to ty jistojistě víš dávno.

A tak jsem zkoušel a vlastně o pořád zkouším nějak,v podstatě i Ty..jen tenkrát ses na to koukala tak nějak skrze prsty a sama to vlastně děláš..jo taky pro dobrou věc..mezi náma je jen malý rozdíl a vlastěn nevím ani..jak to máš..ale říkám si,že ty chrastíš prachy pro dobrou věc ze TVého hlediska užitečnou z mého spíše zbytečnou,ale vy ženský vždycky máte na prvním místě zbytečnosti a ještě drahé jak cyp,kolikrát..no schválně,buď soudná Io a přiznej,jestli to náhodou tak malinko není pravda..no a Já bohužel abych měl klid i když si myslím,že jej mám daleko více nežli kdokoliv jiný touhle dobou,ale zase na druhé straně není klid jinak..ale to už jsou zase ženský a to věčné asi věčné nedorozumění..i když momentálně to nepanuje ale jen do doby,kdy...zase ženská na něco nepříjde a nezačne jí vrtat hlavou.

A kolikrát je to vážně blbost i když pro ni velice důležitá,protože od toho se potom odvíjí zase to další všechno.

Jo neboj,také jsem za tu dobu dostal tolik kartáčů,že bych je mohl z fleku jít prodávat na Staromák v Praze anebo tady někde v Pardubicích,prostě co ti budu povídat,jistě to sama znáš z minulosti.Tedy myslím si to..prostě samozřejmě ,že vím tak akorát prd anebo dva prdy:prostě pletu hrušky s jablkama,ale to asi každý chlap a když se to potom pěkně vypálí ,tak je z toho docela slušnej kalvádos.

Možná máš v hlavě jiný nejasnosti či věci,které bys ráda chtěla vědět a víš,že když budu chtít tak ti je řeknu,ale člověk by si přeci jen v té dnešní nebezpečné době,kdy cokoliv napíšete či zveřejníte může být okamžitě použito proti vám,měl být poněkud obezřetněji.

Já to beru,také..ale potom to je o stejné minci.

Vlastně bych tedy měl i Zdeňku Škromachovi napsat email,tak jak mně to někdo navrhoval v neděli,ale v podstatě je to fuk,protože máš zcela jedno,jestli to píšeš smskou,anebo dáváš e-mail,dopis či to prostě vpálíš někde na facebook.Ono také nevím jestli mám někomu vůbec věřit.Jo bylo to všechno právě za vlády ČSSD a vím jak mi tenkrát ty Julinkové a Ráthové a Paroubckové pomohli.Já musel k soudu abych si zachránil kůži a jinej si šel z předvolebních dotací npožádat z městského rozpočtu o postavení soukromého výtahu.Co ti říct více.Myslíš si,že opravdu by mi nějak mohli pomoci?Myslíš si,že bych jim mohl věřit? Zase? když Já ti nevím,Já raději naslouchám svému vnitřnímu hlasu než nějakým debilním kecem a pak pořád..už tolikrát jsem dal na písničky a ty mně nezklamaly a když se prostě někde zpívá,že...do stejné řeky nevstoupíš dvakrát..myslím Kalousek,tentokrát mladší a Jan..a taky se rve mezi ty gaunery to byl...ale i tak...

No lepší jsem nenašel...sorry lidičkové...no,ale jestli to tak platí,tak nevím proč se pořád někteří rochní v tom jednom a samém korytě,to už musí být tak zabahněný a zasraný,že by to chtělo pořádně pročistit.

V podstatě taky píšu ..protože kdybych měl poslouchat všechno co mi říkají druzí,tak bych se nejspíše upsal ´dáblu..a to je blbost aby se jeden upsal sobě sám,nemyslíš?

Asi ano,možná by bylo lepší poslat soukromou zprávu,dneska ty věci jdou vyřešit hned...ono také nač dopisy..těm nevěřím,protože všechno kdyby záleželo na podmínkách,ta to máš 30 dní tak a dalších 30 dní na vyřízenou a pak dalších 10 dní..a pak se nelze divit,že jsou všichni nasraný a nic nefunguje.

Je to jen o zvyku a nevím...Já púrostě nevěřím,že zvyk je železná košile..ta drátěná je zcela jiná..to jsou ty stavy,kdy prostě večer lehneš a vnímáš ty všechny myšlenky a ty řeči jiných jak ti to tělem proudí a dělá různý vibrace a ty se vlastně nemusíš bát a starat se vůbec o nic...jen to trochu ukočírovat.

Prostě Io...zvony jsou rozezněny a čím více tím lépe.Pravda zatím,tedy prozatím to sem tam ještě bolí ale co ty vteřiny znamenají v podstatě je to všechno jen chvilkové a nemusíš mít strach..jen bych si přál vědět,jestli to vážně všechno vnímáš stejně jako Já anebo je to u tebe jinak anebo jen stejně tak a ty si to jinak vykládáš,..Já vím,je blbý být v něčem první..či jedinej..to si jeden tak najednou připadá sám anebo šíleně..ale co..nějak bylo,nějak bude...

no nic končím dnes..tak sbohem Tvá Máňa a zase někdy naskle..vlastně nashle..to byl šotek..tedy asi...dál věřím v lepší časy..jenom narozdíl od ostatních vím,že bez přičinění a chtění jiných jen tak samy od sebe nepřijdou....snad víš,co a jak tím myslím a kam tím směřuji.

Nejraději bych,mám-li si přeci jen doopravdy povzdechnout,kdybych tak mohl mít klid a nemusel se zabývat tou pozemskou prací..ona také ubírá jak čas,tak i energii.Prostě nebýt zavázán...vlastně pořád je to o tom..u mně..nějak získat asi něco ještě přes 200 000 kč a jsem v klidu...dám to svému ins.správci,on to spočítá..a nemusím být už ničím svazovan a omezován a utlačován...proto se nediv,no spíše jiní že tak alergicky reaguji na slovo svoboda.nevím jak oni,ale Já si rozhodně svobodu představuji nějak jinak.

Tak čus Io...a ať se daří :)..anebo spíše tak tedy zatím...

Autor: Martin Vontor | úterý 1.2.2011 15:04 | karma článku: 5,28 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54

Martin Vontor

Architomie v místnosti

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87