Politická situace v Česku právě nyní (131.)

Již poněkud delší čas vnímám politickou scénu v Česku zabývající se jistými boji u Termophylu jak podotkl Bohuslav Sobotka za ČSSD při jednom ze svých ohlasů na Facebook.com který je velice diskutovanou věcí pokud se jedna o výroky či médium. Využívá jej každý třeba jen pro své kratochvíle, pro reklamu své firmy, ba dokonce i média veřejná mezi které samozřejmě patří i internet a slovo jako slovo pokud je psáno vlastní klávesnicí což se dá koneckonců zjistit za jistých okolností či bojem proti korupci. Ten dělá to a ten zas tohle, ten špiní toho a ten zase toho. Ti odchází ze sálu a ti tam zase přichází, prostě dění v celku běžné, každodenní. Na ČT24 se to zrovna kauzou Mostecké Úhelné hýří a mezitím možná každému uniká, jak je na tom česká politika či naší slavní zákonodárci. A čas běží dále.

Věřím tomu, že internet dnes je velkou pomůckou a také kolikrát slouží i co by předmět doličný pokud se jedná o věci trestné jako je krádež, vražda a cokoli nezákonného a tak mne napadá v souvislosti s tím, že všichni nějak jsme vedení jistými předpisy, povinnostmi jenž nám jsou uloženy a podobně, řídíme se nějakými zákony o kterých víme, že by se měly dodržovat. Dodržovat anebo obcházet, protože takový je život, co si budeme lhát. Nikdo nejsme svatý a věřím tomu, že minimálně každý z nás kromě malých dětí udělal v životě něco o čem ví, že by se nemělo anebo že je to proti něčemu viz. jistý názorný příklad o kterém se sice dá polemizovat na základě že buďto si to opět redaktoři jistých serveru vymysleli, že byli zmanipulování nějakou stranou a že to není pravda.

Jiří Paroubek - bývalý expremiér a frontman politického sboru ČSSD v oranžových barvách po svém neúspěchu a pádu strany, který mu byl vyčítán se rozhodl, že v rámci nějaké blížící se nové volební dekády si vytvoří svou novou politickou stranu LEVICE 21 zkráceně LEV21, snad po vyloučení ze strany a podobně. nevím, nemá smysl nad tím co bylo více spekulovat, jelikož vždycky je důležité co je teď a co se právě teď děje. Přesně podle toho, co se mi pravidelně objevuje v pravém horním rohu mého počítače,, když si otevři server aktualne.centrum.cz ačkoli nevím ke kterým periodikám zrovna patří tak jako novinky.cz spadají pod deník PRÁVO.

Opustil svou starou stranu, ve které zanechal kus své práce či byl odvolán, ale ponechal si poslanecký mandát, kterého se nezřekl a jako LEV,  ten král zvířat zůstal i nadále členem poslanecké sněmovny či řadovým poslancem, který si během zasedání píše své poznámky a sem tam jako tichá šedá myš odhlasuje protože mu to káže jeho povinnost, případně se zřekne hlasování, ale to nevím, nesedím tam a tudíž tohleto nemohu posoudit.

Přesto si myslím a koneckonců i jistý sled souvisejícíh odkazů tomu napovídá, že při posledních zákonem daných voleb byly křesla obsazeny pěti vítěznými stranami, kterých se nám pojednou vytvořilo šest a to i přesto, že volební zákon jisté počty ukládá jinak.

Přijde mi to jako ve filmu ŠEST MEDVĚDŮ, tentokrát ale bez CIBULKY, PROTOŽE CIBULKŮV pravý blok JE JIŽ HNED V ZÁRODKŮ VOLEB PROHLÁŠEN JAKO PROTIZÁKONNÝ či extrémistický, příliš radikální, prostě do pácu nehodící se a tudíž je lepší jej zneškodnit za včasu, protože co kdyby náhodou získal hodně hlasů a spolu s DSSS by se najednou opět změnilo něco s čím není do budoucna počítáno.

Zákon ač ukládá sice pouhých pět stran a s nějakou reservou či náhradníkem nějak nepočítá v tom čtyřletém období či údobí, tak momentálně je obsazen šesti.

Ta šestá tedy novodobý LEV 21 ve Volbách posledních vlastně ani nebyla mezi kandidáty tudíž podle nějakých pravidel či regulích se do vlády dostala nelegální cestou.

Pokud onen výše jmenovaný poslanec pochybil tím, že se nezžřekl svých mandátních výhod, tak tam nemá co dělat ačkoli všichni víme jak to v politice, kde ruka ruku myje a všechno se buď neřeší anebo po dlouhodobých přátelských vztazích kryje, protože ono jakékoliv neštěstí jisté vazby utužuje anebo se to po klasicky typickém způsobu opět ponechá tak, že snad to nikdo nezjistí, snad si toho nikdo nevšimne, snad to nepraskne a opět to nechávat zajít do nějakých krajností.

Pravda, koho dneska zajímá názor nějakého řadového občana, který je tady vesměs obvykle všem pro smích, protože důležité je dnes řešit korupci a demonstrovat a podobně. Na tuto otázku zcela nestranným pohledem, vědom si toho, že za ten čas jsem sledován a monitorován všelijakými zraky jistých  institucí, které také mají a znají své povinnosti jímž se zapřísahali napadá mne, jestli od tohoto data se vlastně celé politické zasedání nedá považovat co by nezákonné či protizákonné vzhledem k tomu, že nějak není v souladu s nějakým zákonem či zda se nejedná pojednou i o nějaké nezákonné shromáždění a veškeré případné hlasování či novelizace tedy od jistého data pozbývají na platnosti.

Pravda internet, co o tom říct, každý prostě z toho čísla čtenářů si sem tam utrousí nějakou poznámku, jiný si řekne: no co, tak to napsal, sejde z očí, sejde z mysli a podobně.

Nevím sice jak je na tom zrovna POLICIE ČR se svými pravomocemi či sám velkomožný policejní prezident ne-li rovnou Ministr vnitra či Spravedlnosti, co zrovna mají na práci.

Jen mne naapdá že důvěra vlády se čím dál více vytrácí.

Asi jsem hodně naivní, že zrovna premier Petr Nečas podá demisi či Ústavni soud anebo sám Prezident ČR  vyhlásí vládu jako protizákonnou, protože když odmítl se podepsat pod zodpovědnost právních osob v souladu boje s korupcí, snad na zákaldě svých osobních podnětů, ale v rámco nějaké fair-play by to mělo být hned usmutečněno, případně se toho chytnou neúspěšné politické subjekty po posledních volbách anebo mi zase někdo řekne, že jsem debil a že o tom vím akorát tak houby a že si má  pořádně prostudovat Volební zákoník, který jsem ještě od posledního mého zasedání ve volebních komisích zapomněl vyhodi do koše či přiřadit v rámci rodinné ekonomiky do balíčku se sběrnými surovinami.

Autor: Martin Vontor | pondělí 21.11.2011 16:39 | karma článku: 8,25 | přečteno: 962x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54

Martin Vontor

Architomie v místnosti

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87