Něco o pravdě a zácpě...(act 74. gradibus ad caelum)

...Někdy prostě přijdou takové chvíle, kdy prostě člověk má chuť se vším praštit. Všechny ty věci, které chce se mu pojednou mohou zdát, jako by šly proti němu, i když se může jednat o zcela obyčejné a zanedbatelné detaily, bez nichž by nebyla krása ještě krásnější, dobrý hudební nápad ještě o něco bohatší či život prostě pestřejší.

To je jako dnes se mnou. Jindy bach po vzoru dávných básníků napsal...

...Vzduch voněl kouřem a  tabákem... protože  zrovna sedím někde v  hospodě anebo na jiném  místě.

...Vzduch voněl šeříkem...  jenomže máme září a ne  máj, ten lásky čas, takže i  když se v tom někdo  máchá, tak žádný Karel  Hynek Mácha dnes z  toho asi nebude.

Ne, a snad milé  romantické dámy  prominou, prostě i když  dvorní astrológ Milan  Gelnar, jež nám také tak  nějak hovoří do dění  životadenního přes Radio  Čas , dnes říkal, že  vzduch či atmosféra bude  spíše poněkud cítit  nervozitou, tak kolem  mne se to hemží vůni  špendlíků a želirovacího  cukru, ale nespletl se,  jelikož mamka ještě marmeládu nikda nedělala a říkala, že ji dělá či bude dělat poprvně a to jen díky takovým klasickým dobrým sousedským vztahům, kdy prostě přijdete domu z obchodu, vpředsíni se málem přerazíte o kbelík plný špendlíků tedy takových těch malých slív, protože zrovna sousedka už toho má až nad hlavu a neví co s tím a jdete znovu do obchodu pro cukry krupicový a želírovací., tedy krom toho trápení a tzv. shockingu, který kolikrát připraví facebook, když máte nějaké věci jakoby rozdělané či počítáte s tím, že to tak funguje a pak stačí jeden blbý pohyb či přítlak ukazováčkem na myši a všechno je v háji a zase máte při sobotě o zábavu postaráno.

Což nevadí, protože ono člověk si zase mezitím přijde na jiné věci jako že třeba tzv. KRÁLOVSKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD zjistil, že cca týdenní změna a inovace jména či propagace zaznamenala takovýto úspěch, že konkrétně Karel XIII. - Král Český Poslední zaznamenal kupříkladu 49 zobrazení · 0% zpětné vazby a podobně, což jistě každý, jež má svou nějakou větší stránku kde si počítá fanoušky a oblíbence může zjistit i když v podstatě se to líbí pouze jednomu...tedy mně.

Říkám si, jen tak čistě mimo dění, kdopak to asi může být?

Nejsou to snad sem tam jistí zainteresovaní lidé, jenž raději chtějí být inkognito?

Nejsou to snad jen přihlížející zastánci Monarchie, kteří na základě duchovna se pohybují takjé jako duchové, vzhledem k tomu, že ačkoli věří v Království České a preferují jej, tak přesto ve své mysli  a svou víru vkládají do trůnu rakouského, jenž byl příčinou pádu Království Českého, kteréžto se stalo jen nějakou podmaněnou části RAKOUSKA -UHERSKA, vzhledem k tomu, že Otto von Habsburg není z krve české a tudíž rodu českého? Kdo ví... jak by toto Král či Císař asi vzal,...když..když zájem cizince nikda nebyl s českou hrdostí načež cítěním  a tudíž nemůže být nikterak spjatý tělesně ani duševně se svou zemí.

Podobné je to i s příběhem, který se odvíjí prostě tak, jak se odvíjí a nedává to třeba tady smysl těm jenž nějak neví ten celý tříletý časovy sled, protože je to pořád jedna nekonečná písnička...jako třeba,že...

A tak zatím co asi, holky v zájmu návratu či procvičování se v tzv. dějepise se dostávájí do PRVOBYTNĚ POSPOLNÉ SPOLEČNOSTI, v dětství ve školce či v škole, kdy se měnil ten obrázek se sloníčkem za srdíčko na klíček a přemýšlí, že když teda tahle mi poslal toto, tak Já ji pošlu třeeeebááá ...třeeebááá...a to ne, to si nechám pro sebe, ale tohle bych mohla z těch svých tajemství pustit, protože každá si hlídá své poklady ve svých utajených srdečních a citových trezorech či dejme tomu věcí, které se udály ačkoliv by se jim jinak nestaly,protože

zatím, co tedy u Čaroděje v domě se vaří marmeláda,

tak jak lenka či Lucka či...další si říká, ..no, ale mám ho ráda,

protože bych ho stejně chtěla vidět

a tak nám ten vzduch kolem houstne

a mně to přijde, že tím sezením častým

podle vlastních metabolizmu se třeba i možná trochu tloustne...

Což tedy spíše spojuji s tím, že třeba Vladivojna La Chia si říká, tak touhletou dobou, zatímco jiní muzikanti a zpěváci projíždějí turné po českých a moravských hradech a zámcích, tak ona vzhledem k zachování své originality dělá turné po českých a moravských přehradách, jezerech, rybnících a řekách s prutem nebo pytlačkou v ruce ;o) namísto microphone: " No, je to přeci jen Čaroděj, anebo také basák anebo... anebo Král, no raději to pustím k vodě a také se potápí více v těch rovnicích, kdy ví, že přátelství je více než láska a jiné definice. " a někdy se ty mysli prostě střetnou.

Slečna v bleděmodrých šatech letních, sem tam procházející Ostravou zase více upadá do tajů historie, kdy v podstatě věci se dějí i když se nepíše, ale každý nějak vpadá do dějin a čeká co bude se psáti dále...mezitím říká si, že vlastně čím dál více věří v Krále a podobně.

Ví snad i Bůh co bude dál, zatímco jak se to tak stává, když je vody více, tak místo marmelády se z toho stává šťáva, což v podstatě není na závadu, vzhledem k tomu, že ovoce slívovité a hrušky jsou známy svýmy zcela přirozenými projímajícími účinky a také mají i své vitamíny a podobně, prostě po ránu to jde lépe, něco jako kdyby si při tzv. ZÁCPĚ , kterážto je spíše příznakem odporu či ODMÍTÁNÍ ZBAVIT SE STARÝCH MYŠLENEK ČI UVÍZNUTI NĚKDE V MINULOSTI ČILI MIMO ČASOVÝ DĚJ A NĚKDY TAKÉ SOUVISÍ I S JISTOU LAKOMOSTI a člověk si říká, sám pro sebe či programuje své buňky příkazem ZBAVUJI SE STARÉHO A TO, CO PŘICHÁZÍ JE NOVÉ, SVĚŽÍ A PLNÉ ŽIVOTA. S LÁSKOU A RADOSTÍ  NECHÁVÁM ŽIVOT PROUDIT CELOOU SVOU BYTOSTÍ i když ono časem v rámci úspro a šetření, protože někdo zase je takový si stačí k tomu prostě sednout jako chlapi v hospodě a říci si, že prostě SNADNO A RYCHLE ZE MNE ODCHÁZÍ VŠE, CO NEPOTŘEBUJI A ŽE MÉ VYLUČOVACÍ ÚSTROJÍ FUNGUJE A PRACUJE DOKONALE A SKVĚLE A ŽE JE ZDRAVÉ.

Nevím jak komu, ale přijde mi to pořád lepší, než si sednout někde mezi přítelkyně či jiné blízeké okolí a povídat si"

" A co Ty? jak se máš? "

" Ale nějak blbě. "

" Jakpakto? "

" Já se nemůžu to a tamto a teď mám problémy s tím a tím..."

a vlastní podvědomí zareaguje..no když říkáš, že máš, tak máš, konečně můžeš být spokojen/ -á, protože máš to, cos chtěla a co si přeješ a o čem se bavíš.

Na otázku, zda to pravda je či zda je to skutečné si lze odpovědět buď ANO anebo NE. Je to pravda, pokud tomu věříte, že to pravda je. Když nevěříte, tak pravda to není.

Tedy.... protože S PRAVDOU JE TO TAK, ŽE ČEMUKOLIV SE ROZHODNU VĚŘIT, TAK SE STÁVÁ MOU PRAVDOU  a ČEMU SE ROZHODNETE VĚŘIT VY, JE ZASE VAŠÍ PRAVDOU.

Kolem nás plynou miliardy myšlenek, z nichž si lze vybrat.

Obvykle se rozhodujeme pro ty, které si myslívali naší rodiče, protože vlastně odmalička nás to něco nutí se podle někoho učit, poslouchat jej či naslouchat, ale nemusíme to tak dělat dál.Nikde není psáno to, že musíme všichni přemýšlet jedním a tím samým způsobem. Otázka je potom, co se týče zdraví, zdali toto děláme rádi či neradi.

Naší pravdou se stává to, čemu sami věříme a to se promítá i ve skutečnostém životě. Postihne-li vás nečekaná finanční újma, pak jste zřejmě kdysi uvěřili, že nestojíte za  to, abyste byli bez finančních problémů, nebo jste přesvědčení, že člověk se bez dluhů a závazků neobejde. Máte-li chatrné zdraví, tak zřejmě můžete věřit, že ve vaší rodině máte chatrné zdraví.

Jestli máte potíže si udržet známost nebo přátelství, pak jste možná uvěřili tomu, že vás nikdo nemiluje.

Nebo jste obětí počasí. nebo věříte tomu, že jste se narodili proto, abyste trpěli. Anebo přichází " jedna rána za druhou." ...

To jen tak na začátek...protože ono stejně pravda se skrývá až na dně láhve a v případě, že všichni jsme taková nádoba, která se skládá ze 70-tí % vody, tak i s tou pravdou nakonec je to, kčemu člověk dojde nakonec, tedy mám na mysli spíše ten proces toho, kdy člověk narazí na nějaký názor, potom se mu to nějak vymkne z rukou a pak, pokud je na to stavěný, tak jde do sebe a potom si řekne či přijde na to, jak to doopravdy je.

Jen jsem tím chtěl naznačit jak věci fungují u mne, když se tím zabývám přes 15 let tak něja postupně a netrvdím, že všechno je krásné kolem, jen prostě věřím tomu, co se skutečně stane či tomu co je skutečnost i s tím, že prostě věřím tomu, že jsem Král a na nic si nehraji, jako že třeba Vladivojna La Chia věří tomu, že má dokončeno CD BOHÉMY a hraje tam na kytaru či baskytaru a kdoví co ještě a věří tomu, že prostě bude úspěšné stejně tak, jako třeba ANNA K. ví, že Její nová skladba bude a vlastně už je hodně hraná i když na Moravě moc ne zatím...

Štěstí... víš,

to je...

jako když...

buď chytneš vítr

anebo nechytíš,

pak s hlavou skloněnou

koukáš na zem,

skloníš se níž.

Štěstí je...

nalézt to,

co jiní poztrácí,

třeba minci

anebo jen za třicet korun

pouhý los stírací.

Na něm pole zastřená,

říkáš si:

Co to pro mne znamená?

Co tam bude?

Co to věští?

něco jistě,

vždyť už to je přece štěstí.

Pak jdeš domů,

věříš,

bude málo nebo víc?

Mám jej setřít hned?

Ne, ještě si jej uschovám...

Po chvíli pak čteš"

Vyhráváte danou částku,

objeví - li se drahokam.

A hle,

on je tam

a pod ním korun třicet.

Od Hlavní třídy,

když jdu dom

nelze si říkat i když

mohl by tam být ten půl a jeden milión.

Štěstí...

to je jen pouhý,

malý,

titěrný okamžik,

co prostě přijde

a už se nevrací.

Štěstí

je to když se díváš a vnímáš věci

na základě své vlastní předchozí touhy

pak pouze stačí

když kolem nás

na motýly chystaj síť,

říkat jen:

Štěstí jsem Tvé,

tak si mne chyť.

Vždyť jsem jen Štěstí Tvé

ten Tvůj sen

o kterém si sníš

než proměním se v den,

Ty mne však nevidíš

a nebo nechceš vidět...

... jen? ...

ŠTĚSTÍ JE PRO muže

VYBRAT SI TU NEJLEPŠÍ Z ŽEN...

Pro ženu snad?

Touží - li po muži,

aby Jí měl rád

a taouží po Ní stejně tak,

jako Ona touží po růži,

přitisknout se

čumák na čumák...

Zeptáš se Jí...

Ona nic neříká

nebo jen prohodí...

Věru je to tak.

Štěstí je

když chytneš správný vlak,

když Slunce nestíní žádný mrak

a volně cítit se

jak voblacích ten pták.

štěstí je někdy i prostě jen to, že co si člověk nezrobí či neudělá, tak to nemá anebo...pokud někdo procit, štěstí je mít z toho co udělá, ten dobře zdravý pocit... štěstí je, když láska nemusí se prosit...

vyprošovat...a věcinemusí se proclít...stěstí vždycky je pořád někde jinde než jej člověk čeká...štěstí je, když na poslední chvíli něco pocítíš a třeba jen zápas Česka se Skotskem pojistíš, štěstí když jej umíš hledat, tak lepí se ti na paty, tak jako že Kadlec v minutě poslední vyrovnal to z penalty ...štěstí je jen mikroskopický orgán, vrtkavé, byl to jeden zápas jen a kdo ví, jaký zítra bude den...

Jsem se zamyslel poněkud o štěstí, ale ono vždycky se člověk někde zapomene, pozastaví se nad něčím, stejně tak jako Já jsem před malou chvíli i když nevypil jsem metr piv, jen trochu jsem si loknul Hrvatskoje Ožuskoje, když myslel jsem při tom na dámu a na to, jak udělat si i jí reklamu, aby jednou řekla...Hele koukni, to je skvělé...ségra fotila to pro ELLE foto: Patricie Estanquet , víš ono vlastně přeji ji ať se ji daří vždyť hvězdičky se mají stírat, ať stále více září.

Těžko říct, co skryto jest za tím leskem, když to všechno projdeš bleskem.

No nic, ručička se zase hnula...

ČESKO : SKOTSKO byla NULA ...

To znamená remízu, když podá se sázka,

ale vím, vás víc zajímá ta láska...

Pak se žena zeptá:

A co Ty by sis tak vlastně přál?

Nevím, snad aby více fanoušků měl ten Král,

ale kdo ví, jak to bude dál...

Martin von Torr alias  Karel XIII. - Král Český Poslední

Autor: Martin Vontor | sobota 3.9.2011 21:52 | karma článku: 4,90 | přečteno: 758x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54

Martin Vontor

Architomie v místnosti

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87