KARTA ŽIVOTA(PéZetPé a PéEsZet)...část první

Sláva,vyřídil a založil jsem si konečně KARTU ŽIVOTA u ZP MV ČR. Vlastně je to stejné,jako elektronicka zdravotní knížka u VZP. Konečně se mohu podívat na kolik Kč jsem přišel po dobu posledních čtyř let naše zdravotnictví. Od roku 2007 až doposud jeden zánět nosohltanu,který se nedal zastavit a díky tomu,že antibiotika v lékarnách běžně nejsou k dostání bez lékařského přepisu,byl jsem nucen dojít k lékaři a opět se vystavovat te frašce co mně je a tak dále.Poslední dobou lékaři zabírám cca 5 minut i když jeho doba na pacienta je 15 až 30 minut.Nejsem zas tak náročný na rozdíl od těch,kteří chodí vypovídat a postěžovat si k tzv.praktikovi namísto toho,aby navštívili terapeuta.

 

To byl leden a zřejmě jsem se stal obětí přechozených stavů nachlazení anebo jsem to prostě díky počasí anebo lidem někde chytl,jak se lidově říká.Ono když tak chodí člověk odečítat vodoměry tak se tomu bohužel nevyhne.nějaká malá chřipka nad kterou se mávne rukou v první polovině prosince a ejhle,časem se to promítne v něco silnějšího.Květen,asi přechlazené ledviny a urologické vyšetření.Možná ještě dovětek z toho nachlazení a možná,že chlamýdie,které prý člověk může dostat iněkde v restauraci na WC,protože některé chvíle si nejde naplánovat,leda že by se z toho jeden doopravdy …...

Kdo ví,řeže to stejně.Naštěstí to byl jen zánět,ale když všechno,příznakem všeho závažnějšího je vlastně zánět.Krásný konec jara.

Přichází zima a na Silvestra 2007 ještě jeden krásný výlet do hor,protože už té práce a těch brigádek pro peníze bylo dosti a rup...cestou zpět jeden pád ani ne v opilosti a zlomenina loketní kosti a vyšlo mne to všeho všudy na 12.767,-Kč .Slušná matematika.

Od té doby jak tak koukám,od dubna 2008 samá nula až dosud.

Kolik jsem tak vlastně už zaplatil na PÉZETPÉČKU?na kolik jsem vlastně naše zdravotnictví púřišel od dob,kdy jsem se stal poctivým daňovým poplatníkem a nakolik vlastně od doby svého narození? To jsou otázky jež mne napadají snad každý měsíc nad vyplatní páskou.Ještě by to chtělo i nějakou tu tzv.KARTU JISTOTY,tedy když se platí i sociální zabezpečení.

Chtěl bych to,prostě přál bych si to vědět,protože zatím co se mého zabezpečení týče,vždycky jsem se musel zabezpečit sám a věřím tomu,že v tom nejsem jediný.Tak proč to vlastně platím? Koho tím zabezpečuji?A co z toho nakonec budu mít Já? Že by to bylo pro případ,kdybych náhodou skončil v kriminále,v domově důchodců či na sociálce?A co když ne? A kolik peněz vlastně na základě jednoho RODNÉHO ČÍSLA JSEM UŽ TAKTO INVESTOVAL ZA DVACET LET PRÁCE,opomenu-li ještě zálohu na daň z příjmu,vše v souladu se zákony,do státu a společnosti? Má to někdy nějakou návratnost?

Vždyť přeci se nacházíme v době,která nás nutí se prvně starat a myslet samotné na sebe a pak na ty druhé především,když se pomalu ale jistě schyluje k připravované a často diskutované DŮCHODOVÉ REFORMĚ,která všem spíše nahání děs a hrůzu.Logicky,když o ní nikdo nic nevía možná ani sami iniciátoři neví všechno,jen to prostě převzali někde z jiné země s tím,že když to funguje tam,tak to zcela zákonitě bude fungovat i u nás.

Prostě jako vždycky všechno co se u nás posere anebo nás to přivede na ještě větší buben než jsme předpokládali.

Zřejmě někde soudruzi s NDR.VELKÉ BRITÁNIE,USA,ITÁLIE NĚMECKA udělali chybu,shodne se na tom kterýkoliv výkonný tým,takže to tak má být.

Chápu,mé starosti na vaše hlavy,ale stejně si říkám,že nejsem jediný kdo se během života tímto zabýval či jej ta myšlenka napadla,tedy jak z toho ven?

Proč stále žijeme na nějakém modelu totalitního komunistického systému? Proč třeba to povinné sociální zabezpečení v této době kapitalismu či podnikání a hospodářství,se potom nepromítne do důchodu jedince?Právě v té době,kdy má dotyčná osoba potřebu být sociálně zabezpečená,protože pro stát a společnost už toho udělala tolik,že má toho plnou...krk,zuby či jiné spodní partie lidské postavy.

A tak samo je to se zdravotnictvím.Co kdybych ještě někdy něco potřeboval?..jistě by mi každý řekl...ale co když už nebudu potřebovat? Oponoval bych.

Jak to můžeš prosím Tě vědět?

Prostě to vím,tak jak každý ví třeba spoustu jiných věcí,prostě jsem o tom zcela plně přesvědčen tak,jako že po noci příjde ráno a po ránu zase večer.

Omlouvám se prozatím,že se doberu k závěru,ale je to na pokračování a tak...řešení třeba časem.

...to be continued

Autor: Martin Vontor | sobota 7.8.2010 12:33 | karma článku: 5,49 | přečteno: 861x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54

Martin Vontor

Architomie v místnosti

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87