Když je něco dobré pro jednoho, nemusí to nutně být dobré pro druhého...

tisíc lidí, tisíc názorů, říká se. Je to tak i u nemovitostí. Myslíte si, že makléři nemohou mít k nemovitosti vztah?

Možná jsem mezi makléři unikát, ale nemyslím si. Téměř ke každé nemovitosti si totiž udělám vztah. Dříve či později. Nejen proto, že často zažívám vtipné scénáře, ale asi i proto, že naše práce je hledat i na něčem zdánlivě ošklivém něco pěkného, co by si klient zamiloval. 

Jestli se mi někdy stalo, že jsem prodávala něco hodně šeredného? To si pište, zříceniny jsou totiž moje hobby. Vždycky totiž říkám, že hezkou nemovitost dokáže prodat každý levou zadní, pokud majitel nežádá za nemovitost cenu jako za prodej Karlštejna. Ale co s ošklivou polorozpadlou barabiznou?

Home staging je v tomto případě úplně marnej, protože kde všechno prožraly myši a dům tak tak drží pohromadě, absence koupelny je taky dost velký handicap, tak co s tím?

Lokace, lokace, lokace. Co třeba mít za plotem biotop? Ovce, srnky, les?

ani to ne? a co výhled? Nebo pod heslem, nejlepší soused je žádný soused úplnou samotu?

Tak já vám povím jednu historku, kdy vše bylo marné. Kupa doslova bordelu v nemovitosti nevyklizená majitelem po zesnulém strýčkovi, majitel mi při každé návštěvě nabízel staré omšelé moly prolezlé papuče a já marně hledala něco, co by si někdo mohl zamilovat.

Jediné, co mi přišlo, že by mohlo mít hodnotu pro nějakého sběratele a umělce byl set starožitného nábytku, který byl více než zachovalý. Postel byla snad 2,5 metru na 2 metry, k tomu zdobené zrcadlo, stolička s uraženou nožkou a stoletá komoda. Sice vše páchlo jako ze starého holandského bazaru, ale věřila jsem, že by to mohlo někoho oslovit. Dala jsem na bazos.cz vystavit nábytek a hned během prvního týdne se ozval zájemce. Nábytek si odvezl, velmi děkoval, že se mu hodí kousky do jeho bytu a byl nadšený.

O týden později se ozval znovu, zda náhodou není dům na prodej, protože se mu nábytek pohodlně do bytu nevejde a lokalita se mu velmi líbila.

Bude to znít legračně, ale my si plácli....

i takovéhle absurdity se mohou stát a proto říkám, že každá věc a každá nemovitost je něčím krásná...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eliška Grecman | pondělí 20.6.2016 21:41 | karma článku: 15,84 | přečteno: 398x