Gotický manévr na toaletě :-)

Přidávám další ze série realitních příběhů, které se mi staly..snad vás pobaví a ujistí, že naše branže není jen nudná a vážná, ale i ufuněná a směšná

Jednou jsem nabízela k prodeji dům v blízkosti Berouna. Dům byl samostatně stojící v klidné vesnici s rozlehlým pozemkem, vlastně obyčejný dům. V okamžiku, kdy jsem začala dům prodávat, již nebyl obývaný majiteli, kteří se rozhodli si demontovat mosazné kliky i kování, v koupelnách koupelnový nábytek i zdobná umyvadla v koupelnách.

Ozvali se mi klienti, že by chtěli tento dům vidět. Vypravila jsem se tedy směr Beroun na prohlídku. Před domem na mě čekala skromně řečeno korpulentní rodina o čtyřech členech. Dcera dosahovala větších rozměrů než matinka a byla oblečená v gotik stylu s černými kruhy pod očima. Byli milí, hluční a zvědaví. Prohlídka probíhala standardně, já jsem hodně mluvila a povídala o všem, co mě k domu napadlo a oni zkoumali každou dírku ve zdi. Najednou gotik dcera řekla, že si potřebuje odskočit na toaletu. Její matka mě zatím zpovídala ohledně poplatků na domě. Slyšela jsem, jak se zaklaply dveře. Najednou mi došlo, že tohle se nemělo stát.

Gotik dcera se zabouchla uvnitř, bez kliky!!!!

Řekněme, že toaleta také zrovna neoplývala velikostí vhodnou k přebývání na déle než pět minut.

„Já jsem se uvnitř asi zabouchla. Dostaňte mě ven“, začala zoufale úpět gotik dcera. Funěla a kňourala a mě bylo jasné, že netuším, jak ji dostat ven, když dům byl úplně prázdný. Dokonce ani ve sklepě nebylo nic, žádné nářadí, žádné udělátko, které bych mohla použít místo kliky.

„Mám klaustrofobii, začínám se tady dusit“, funěla gotik dcera a začala plakat. Já jsem si připadala naprosto bezradně a nehodlala jsem svolit k řešení, které navrhl gotik táta- vyrazit dveře.

S vytřeštěnýma očima jsem vyběhla před dům, začala jsem obíhat okolní domy a hledat, zda je někdo doma. Soused byl doma, ale když zjistil, že jsem ze sousedního domu, zabouchl mi dveře před nosem. Další asi osmdesátiletá stařenka vůbec neslyšela, natož aby pochopila, co po ní chci a já jsem musela proběhnout celou ulici, abych sehnala šroubovák.

Gotik dcera se vysypala ven jak mouka z pytlíku, rudá jak rak, celá opocená a funěla jak lokomotiva. Po tomhle incidentu mi bylo jasné, že tihle lidé tento dům nekoupí.

Když se na to dívám zpětně, přijde mi historka vtipná, ale v dané situaci jsem se moc nebavila. S potůčkem potu na zádech, výčitkami svědomí, že jsem neupozornila na absenci klik a bez jakékoholiv nářadí jsem si připadala jako břídil. Od té doby vozím v autě alespoň verkcajk :-)

 

 

Autor: Eliška Grecman | středa 17.2.2016 19:25 | karma článku: 16,84 | přečteno: 819x