Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak vytvořit účelovou reportáž!

To že TV Nova často vytvoří zaujatou reportáž a to jen proto aby mohla šokovat, to všichni víme. Tentokrát se to týkalo mé práce a tak se prostě musím ohradit. Ve posledních Střepinách nám odhalili novou závislost. Říká se ji Netholismus a je to "prej závislost virtuálních drogách. Na počítačových hrách a internetu. Celá definice je ale trošku odlišná a redaktorka Michaela Nová to samozřejmě úmyslně překroutila.
Netholismus - chorobná závislost na tak zvaných virtuálních drogách, mezi které jsou počítány televize, video, počítačové hry, mobilní telefon nebo práce či zejména zábava na internetu (chatování, kontrola e-mailových zpráv atd.)

Takže chorobná závislost i na televizi,  to se samozřejmě redaktorce nehodí. A takových lidí znám víc než ty, co propadnou brutálním hrám. Jako příklad redaktorka uvádí nedávný soud s človíčkem, který svoji vraždu svedl na násilnou hru. Zabil prej svého dlouholetého kamaráda se kterým měl společné zájmy a často spolu trávili svůj volný čas a to kvůli násilné hře. Jak to doopravdy bylo, to už  nám bohužel nikdo neřekne, ale pokud své chování svádí na násilnou hru, měli by ho vyšetřit psychiatři.
A zpět k netholismu. Prej tímto problémem odhadem  trpí 10% populace, ale zřejmě ji je mnohem víc. Zdroj pro svoje odhady a dojmy už ale redaktorka neuvádí. Pak nám "pan odborník" na tuto závislost řekne, že některé studie považují závislost od 7h týdně a některé od 40h týdně! WTF? Jaké studie? Takže pokud 7h týdně hraju nějakou hru nebo se DÍVÁM NA TELEVIZI, tak to znamená, že trpím touto závislostí? Pak ale trpí celá naše země. Náhle reportáž najednou sklouzne do online světa. Promluví tam jaký si hráč nespecifikované hry (WOW?) a povídá o tom jak byl závislý. Zapomněl ještě uvést jak se z toho dostal, zda byl na léčení u Nešpora nebo zda ho to prostě a jednoduše přestalo bavit. Prej i odborníci v česku bijí na poplach! No opět neuvedli o kom mluví. A pozor, nebezpečný je i dětský pokojíček..
No.. takže zpět na zem. Mluví se tam také o tom, jak děti hrají brutální hry a tak nějak zapomněli, že ty brutální hry jim buď kupují rodiče a nebo je má jejich dítě od kamaráda a potom nekontrolují co jejich děti ve volném čase dělají a nejsou schopni zabezpečit počítač před instalací nevhodného SW. Je to potom chyba rodičů a místo aby televize dělala osvětu, že tu jsou i hry nezávadné, zábavné, které podporují kreativitu, to už  TV Nova neuvede, protože to není šokující a vidlák by si tak se svým Lahváčem za 3.80Kč  v ruce jen těžko mohl u televize říct: Ty vole to je síla, ještě že v hospodě mi taková závislost nehrozí a o své kámoše také nepřijdu.
Tohle plivání na hry by měla teď vylepšovat Asociace herního průmyslu, tak držím palce, ať se to povede! My chceme s pořadem navštívit ty samé lidi a udělat dvě reportáže, aby jsme vám dokázali, že se dá ze stejných záběru sestříhat účelová reportáž pro jakoukoli stranu. Pak se možná zamyslíte nad tím, jak moc věřit televizi, která chce senzaci za každou cenu.
No nic, jdu se dostat do cíle nějakým brutálním střílecím masarkem!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vojtěch Novák | čtvrtek 1.7.2010 17:18 | karma článku: 17,60 | přečteno: 1825x
  • Další články autora

Vojtěch Novák

NOVÉ UDÁLOSTI, KTERÉ NEBYLY

Chtěl jsem původně napsat nějaký složitý rozbor, proč se mi události nelíbí a nakonec jsem si řekl, že nejlepší to bude s timecody, jako když děláme offline edit.

3.4.2012 v 12:00 | Karma: 21,36 | Přečteno: 1390x | Diskuse| Ostatní

Vojtěch Novák

Pojďme zablokovat GE Money Bank!

Osoba mi blízká má účet u GE Money Bank. Z nějakého zběsilého důvodu jsme si tuhle banku kdysi vybrali a až teď jsem zjistil zajímavou věc, která by mohla zajímat všechny hackery.

4.10.2011 v 18:32 | Karma: 15,65 | Přečteno: 1794x | Diskuse| Ostatní

Vojtěch Novák

Mladí se na televizi nedívají!

Ano, jak napsal kdesi na digizone pan Potůček: "Dělat televizi pro mladé je sebevražda". Mladí přece mají internet, baví se v klubech, fetují v podchodech a o televizi se pranic nezajímají. Ale proč to tak je? Je to tím, že je pasivní zábava nebaví? Proč teda sledují klipy na YouTube nebo na Stream.cz?

2.2.2010 v 20:20 | Karma: 14,71 | Přečteno: 1144x | Diskuse| Kultura

Vojtěch Novák

Otevřený dopis DPP

Když jsem ve zprávách zaslechl zprávu o tom, že se blíží stávka Dopravního podniku, neboť se město nedohodlo s odbory, ještě jsem ani nepronikl do problému a už jsem byl na straně města. Asi si budete říkat, že jsem nějak zaujatej nebo co... Ano je to tak jsem silně zaujatej. Poslední dobou jezdím MHD docela často a to ne proto, že bych podporoval nátlakovou skupinu cyklistů a jiných zelených, ale prostě proto, že na Václavák se nejrychleji dostanu právě sockou.

26.11.2009 v 1:12 | Karma: 37,26 | Přečteno: 7484x | Diskuse| Společnost

Vojtěch Novák

Férové měření sledovanosti?

Už nějaký ten pátek jsem autorem jednoho pořadu na nejmenované televizi a dostalo se mi do ruky měření sledovanosti. Po krátkém pročtení jsem došel k jasnému závěru. VYRÁBĚT POŘADY PRO MLADÉ SE PROSTĚ NEVYPLATÍ.

9.11.2009 v 21:18 | Karma: 10,89 | Přečteno: 1477x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Fackují ho, kopou, ničí mu foťáky. Ale stařičký král paparazzi stále fotí

29. května 2024

Seriál Jedenáctkrát mu zlomili žebra, jednou ho pobodali, sto osmdesátkrát byl v nemocnici. Naposledy...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2171x
Grafik freelancer.
6 let pracoval na celosvětově úspěšné hře Operace Flashpoint. Je majitelem grafického studa TRIPSI, které (například) produkuje herní pořad RE-PLAY

Seznam rubrik