Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Michal1

26. 11. 2009 16:28
Řidič-váš úhlavní nepřítel

Tato diskuze celkově mě spíše připadá jako když si společnost hledá univrzálního nepřítele. Jednou je to MHD, jindy kamiony, potom zas pošta, Paroubek, Topolánek, komunisti atd. Nicméně, DP je města, takže pokud se vám nelíbí, jak řidíči MHD jezdí, stěžujte si městu a ono je prověří, jestli máte pravdu. Problém začne ve chvíli, kdy město donutí řidiče MHD striktně dodržovat předpisy. Zcela určitě se nikam nedostanem, neboť práce jakéhokoliv řidiče je postavená na neustálém porušování předpisů a zákonů. Pojedete sice 50 (nebo 30) ale na jízdní řád zapomeňte. Tak co je horší? A nebezpečí prudkého zabrždění se stejně nevyhnete. Nebo snad porušují pravidla jen řidiči MHD? To určitě ne.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

26. 11. 2009 15:18
Řidiči na konečných

A další problém: Ve většině západoevropských měst najedou řidiči tramvají a autobusů na konečné co nejdřív do zastávky, čekají tam a nechávají lidi nastoupit, aby lidi nemuseli čekat, moknout či mrznout venku. U nás to nejde. Prý jsou proti odbory. Dokud se řidiči nebudou chovat evropsky, těžko mohou chtít evropské platy.

0 0
možnosti
M

Michal1

26. 11. 2009 15:29
Re: Řidiči na konečných

Řidič, pane Jiří, si také potřebuje dojít na WC (drzost, co?), zakouřit si, dát si kávu, projít bus, jestli tam někdo nespí, "vykydat" chlív, který tam po některých z vás zůstane a také se protáhnou. Tyto činnosti se ale s autousem plným lidí dělat nedají a některé ani nesmí. Nesvádějte na odbory něco, co je zakázáno zákonem (opustit vozidlo s cestujícími).

0 0
možnosti
TD

FrantaKibyc

26. 11. 2009 15:11
Ještě jedna poznámka

Obouvat se do řidičů ten samý den, kdy se provalilo, že magistrát utopil a zřejmě rozkradl stovky milionů v případu open karta a sám ředitel DP Dvořák přihrál kámošům miliony korun (možná spíš desítky, ale to se ještě neprovalilo) za "marketing", to je vážně trefa do černého.

0 0
možnosti
PV

vasidiv

26. 11. 2009 16:18
Re: Ještě jedna poznámka

Pane Nováku,budete taky psát otevřený dopis magistrátu,že díky OPEN kartě,chybí bez mála devět set tisíc?Máte pravdu,že někteří řidiči se chovájí jako magoři,  co se týče techniky řízení a rychlosti,ale to bych nechal na kontrolních orgánech a policii.Vaše stížnost po dodání relevantních podkladů určitě bude patřičně prošetřena.Stačí jen den,místo, pokud možno přibližný čas a číslo linky a její pořadí.Mohu Vás ubezpečit že tresty jsou velice přísné a mohou skončit i výpovědí.

0 0
možnosti
TP

assco

26. 11. 2009 15:06
Někteří jezdí jako vepři (vlastně hůř)

No tak se nám tu pěkně rozběhla diskuze o tom kdo lže a kdo ne.

Nevím odkud zastánci řidičů přišli ke svým zaručeným informacím ale tady máte jednu do pranice.

Ulice 28. pluku (tam sice 136 nejede ale 135 ano) a přímo uprostřed je škola. Je tam omezení rychlosti na 30 km/h a přechod se světly. Viděl jsem tam opravdu jednou jet řidiče MHD 30 km/h ten ale couval.

Jinak na to hoši na začátku šlápnou a jedou co to dá. U následné zastávky brzdí jak o život. Mám to štěstí vodit přes přechod denně děti do školy a  pokud světla nejdou je to o život. I když jdou je vždy ruleta protože  autobus má oravdu vážný problém dobrzdit pokud mu tam někdo drze klikne červenou na "poslední chvíli". Měl jsem několikrát  touhu (když jsem tím autobusem jel) panu závodníko-řidiči pořádně nafackovat. To když jsem pomáhal dětem ve věku 3-7 let vstát protože při zkoušce dovedností onoho fitipaldiho popadali v autobusu jako kuželky. Učitelky z  mstní školky totiž drze autobusem jeli a děti si nepřivázali k tyči.

0 0
možnosti
M

Michal1

26. 11. 2009 15:16
Re: Někteří jezdí jako vepři (vlastně hůř)

Zase žvaníte hlouposti. Dobře, stěžujte si, ale nelžete!!! Je to zas to samé!! 30km/h autobus couvat nemůže, protože na takovou rychlost couvání není zkonstrovaný (dozadu je tzv. těžký neboli pomalý převod). To je ta samá hloupost, jako kdybyste tvrdila, že kamion jel po dálnici dvě stě.

0 0
možnosti
TD

FrantaKibyc

26. 11. 2009 15:04
Typická blábol novočecha

V první řadě byste si mohl uvědomit, že není možné se zavděčit všem. Takže půlce cestujících může vadit prudké břždění, druhá půlka ocení, že se sníží zpoždění.

"Spaní v zácpě" - to jsem nepobral, jestli jako za ni ten řidič může sám nebo co. Okřiknout spratka, co v autobuse žee, je snad v pořádku, byť novočechům se zdá, že si můžou dovolit cokoliv.

Každopádně logika "řidiči jezdí rychle", takže podpořím rozkrádání a finanční likvidaci DP je hodná génia, nehledně na naprosto nesmyslné zevšeobecňování. Než tady ten výblitek, můžete si, rovněž přes internet, naprosto konkrétně stěžovat - kdo, kde, co, díky tachografu není problém to dohledat. To by mělo mnohem větší smysl.

0 0
možnosti
T

tripsi

26. 11. 2009 15:42
Re: Typická blábol novočecha

Toto je otevřený dopis, je tam konkrétni datum a konkrétní autobus.

0 0
možnosti
AT

topič elektrárenský

26. 11. 2009 14:51
Měl byste být rád, že autobus vůbec jede,

podle toho, že používáte SMS jízdenku, asi moc často sockou nejezdíte a své občasné špatné zkušenosti příliš zevšeobecňujete. U nás bychom byli rádi, kdyby autobus jel alespoň těch 30 kilometrů v hodině, jak podle jízdního řádu má, ale on stojí v koloně aut, obsazených převážně jen řidičem a cesta trvá dvakrát až třikrát déle, než podle jízdního řádu. Magistrát není schopen jakkoliv preferovat hromadnou dopravu. Kromě asi tří "vlajkových" míst s vyhrazenými pruhy pro autobusy je naprostý nezájem cokoliv řešit.  A třeba vyhrazený pruh ve Vrchlického (123, 167) bude na žádost  starosty příslušné městské části zrušen, protože "příliš brzdí individuální automobilovou dopravu" a ze stejného důvodu má být v tomto úseku i zrušena linka 167, spojující metro s nemocnicemi na Homolce a v Motole. Z toho vidíte, že občasné překročení rychlosti řidičem autobusu MHD je jen drobná lapálie.

0 0
možnosti
CW

Clancy Wiggum

26. 11. 2009 14:30
Logika (?)

Já se zase jednou setkal s hrozně nepříjemnou úřednicí na živnostenském odboru Prahy 13. Proto jsem jednoznančně na straně DP.

Taky se Vám má logika zdá stejně zvláštní, jako mně se ta Vaše?

0 0
možnosti
T

tripsi

26. 11. 2009 15:53
Re: Logika (?)

Bla bla bla.. každý pochopí, že to je nadsázka (stávka=město), ale také dlouhodobá zkušenost s řidiči.

0 0
možnosti
M

Michal1

26. 11. 2009 14:15
Lžete

Vážený pane. Pokud si na něco stěžujete, prosím, nelžete. Spíš bych řekl, že jste měl nějaký konflikt s řidičem MHD a rozhodl jste si to vyřídit tímto nepříliš férový způsobem. Uvádíte zde věci, které jsou na štíru s fyzikálními zákony, nemluvě o technických možnostech busu. Kloubový bus zatáčku v takové rychlosti neprojede, protože má motor ve vleku a ten by ho úplně přetočil. Když stojíte s kočárkem na plošině, nevidíte na tachometr a tudíž ani nemůžete vidět, kolik řidič najíždí do zastávky. A údaje ze jakéhosi statického radaru nemusí nutně patřit busu ale nějakému šílenci, který jel před busem a nebo ho zrovna předjíždí. Kočárek máte držet automaticky, protože nikdy nevíte, jaký kaskadér vyjede z boční ulice a řidč bude nucen pořádně dupnout na brzdu. Brzdná dráha ze 60km/h je několik desítek metrů i při maximálním výkonu brzdy, zastavit na zastávce, která má cca 25 metrů je tedy v takové rychlosti nemožné. 

0 0
možnosti
M

Michal1

26. 11. 2009 14:16
Re: Lžete

Autobusy mají retadér, motorová brzda se už dávno nepoužívá. Kdyby brzdil jen brzdami, tak je za deset minut upeče. Jinak mají také ABS, toto zařízení neumožňuje, aby autobus "smykoval". Na 123-ce se nedalo jezdit moc rychle, protože tam jsou kostky, na kterých to klouže i za sucha, velké výmoly a ostré zatáčky. Potom, kdy jste naposledy po Plzeňské? Tam se 70 dá jet leda tak ve dvě ráno. A to 123 nejezdí. Jinak, důchodci jsou nejnotoričtější stěžovatelé, kteří, jak už to tak bývá, nevědí co chtějí. Jednou přijde bus pozdě, potom jede moc rychle, jednou je tam teplo, potom zas zima atd.

A nakonec, toto nemá s odbory nic společného. Najděte DP 2000 řidičů, kteří budou milí, ochotní, na každého počkají a přitom budou dodržovat jízdní řády, předpisy, nechají si od kdejakého houmelesáka nebo ožraly nadávat, a to za 120 Kč na hodinu, a můžeme se o tom bavit. 

0 0
možnosti
FZ

Filip Zatloukal

26. 11. 2009 14:07
Na něco jste zapomněl...

..Jelikož také bydlím na Jižním městě nechci se vůbec zastávat řidičů. Někteří jezdí jak prasata.

Já bych chtěl pouze dodat, že když přijedou pozdě tak ztrácí peníze. Proto se to snaží dohnat. To, že někteří řidiči tak jezdí a užívají si to, už je jiná věc.

0 0
možnosti
T

tripsi

26. 11. 2009 15:58
Re: Na něco jste zapomněl...

Mě jako zákazníka jejich interní politika odměnování nezajímá.

0 0
možnosti
K

kočka

26. 11. 2009 14:01
Nesouhlasím

Linkou 123 jezdím každý den a spíš by měla zrychlit,právě když nabere to zpoždění,mě vytáčí pravý opak toho co píšete,bus má zpoždění a on si klidně jede jak s hnojem,tak že potom ujede další spoj.Všichni snad mají ruce,tak ať se drží.

0 0
možnosti
MV

Istus

26. 11. 2009 14:13
Re: Nesouhlasím

Naprostý souhlas bez výhrad;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2171x
Grafik freelancer.
6 let pracoval na celosvětově úspěšné hře Operace Flashpoint. Je majitelem grafického studa TRIPSI, které (například) produkuje herní pořad RE-PLAY

Seznam rubrik