Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RL

Limburger

10. 11. 2009 9:40
Máte pravdu,

peoplemetry nikdy nebyly a nejsou žádné poeplemetry, ale jak správně uvádíte, jde jen o jakési "TV metry". Ty musejí dávat z hlediska skutečné sledovanosti ( = vnímání pořadů a reklamy jistým počtem lidí) už z principu úplně nesmyslné výsledky.

Když se tak kolem sebe rozhlédneme, řekněme si na rovinu, kolik % lidí skutečně vnímá, ba je vůbec přítomno, u puštěné TV, kde je náhodně naladěn nějaký program? TV je sice  puštěná (znáte to, "pusť TV, za chvíli budou zprávy!"), ale nikdo se nedívá. 

Nedávno mě pobavil kdosi, jak se chlubil údajným úspěchem jakéhosi programu, kdy ještě po půlnoci ho prý sledovalo 60 tis. diváků. To mě opravdu rozesmálo neb pravá otázka by byla, kolik % z nich přitom ještě nespalo. :-) 

0 0
možnosti
PH

petrph

10. 11. 2009 8:21
Dovolil bych si vlastní domněnku

Ohledně menšího počtu sledování pořadů Primy Cool.

Jaké je současné procentuální pokrytí celé republiky digitálním signálem, na kterém jenom Prima Cool vysílá????

Plus si připočtěte kvalitu tohoto signálu, i tam kde digitální signál vysílá, stačí aby (na horách) zafoukal trochu vítr či začala sněhová metelice, a diváci se od kostiček přepínají na analogovou Novu dokud můžou...

0 0
možnosti
P

pepa01

10. 11. 2009 0:47
jak je to u rádia?

používalo se taky nějaké elektronické měření, nebo jen dotazník

nechápu jak u některého pořadu mohli zjistit, že má málo posluchačů

z internetové diskuse, nebo se zeptali pár lidí? ale asi ho jen chtěli zrušit a důvod se vždycky najde

0 0
možnosti
PH

Rodnok

10. 11. 2009 0:18
cool

O VKV vím, nikdy jsem je ale neviděl. Pták loskuták? Babicovy srajdy? Co to jako je?

Hrdinové a Futurama jsou proti tomu kvalitní seriály (tedy Heroes ze začátku).

Problém Primy Cool není chybné měření sledovanosti, ale zakonzervovanost českého publika, ladícího jen Novu, ČT a max. Primu. Ti aktivnější, kdo by do cílovky patřili, už si je dávno stáhli z internetu... na mě by třeba teoreticky byla zacílena (i když je mi už přes 30, takže starej dědek), ale mě holt zajímá třetí sezóna TBBT a ještě v originále, ne první.

-

jinak je imho kravina vymezovat "stanice pro mladé" a ještě k tomu přispívat příšerným designem (i názvem). To předem odradí ten zbytek 30+ co anglicky neumí, ale kterej by se klidně třeba podíval. Znám spoustu starších lidí u nás i na Západě, kteří sledovali Heroes, BSG...

0 0
možnosti
T

tripsi

10. 11. 2009 0:21
Re: cool

Musím říct, že s vámi souhlasím :),

0 0
možnosti
SHO

Sir Humprey original

9. 11. 2009 23:44
co to je, televize?

:-)

0 0
možnosti
LM

KájaMařík

9. 11. 2009 23:05
Máme doma tři televize

Pane Nováku, jste si jistý tím, že kdo má více přijímačů a byl vybrán jako people-vyvolený, dostane jenom jeden "měřič sledovanosti"? U nás by to dopadlo asi takto:

Přijímač 1: Ordinace, VKV, Ulice, Pilcherová, ...

Přijímač 2: sport, muzika, zprávy, politika, Comback, ...

Přijímač 3: Futurama, Hannah Montana, animované, ...

Tak na kterou stranu chcete pootočit železný koláč sledovanosti?

0 0
možnosti
T

tripsi

9. 11. 2009 23:37
Re: Máme doma tři televize

Rozhodne si nejsem jistý. Napsal jsem to jako doměnku a tak trošku osobní zkušenost (viděl jsem jednu domácnost s peoplemeterem). Věřím, že se v diskusi najde někdo kdo by nám to mohl potvrdit, či vyvrátit

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

9. 11. 2009 21:51
VKV

VKV ani ordinaci jsem nevidel ani jeden dil - ale vim ze existuji

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

9. 11. 2009 21:50
VKV

0 0
možnosti
P

PetrBrno

9. 11. 2009 21:42
Petete se.

Neznám člověka který by neznal VKV, Rady ptáka loskutáka, Babicovy srajdy a pod. Nejenom že je lidé znají, ale dokonce se na ně i dívají a to v dost hojném počtu. Schválně se zeptejte lidí jestli si vzpomenou na nějaký pořad na vaší TV. Divil bych se kdyby si vzpomněli  že ta TV vůbec existuje. Teenager dneska potřebuje komunikovat. A to oběma směry. Televize ho vrací do minulosti. Rád se podívá na film, sport, někdo i na seriál.....     Co to ale je pořad pro mladé? Chápu pořady pro děti, matky na mateřské a seniory. Až na pár mentálů a géniů mají povětšinou lidé z těchto skupin podobné zájmy, né-li úplně stejné. Co ale chcete nabízet tzv. mladým lidem?

0 0
možnosti
JU

P.J.

9. 11. 2009 21:32
...

V dnešní době je opravdu osvěžující najít na blogu natolik podnětný článek jako ten Váš. Vzpomněl sem si na koláče Vladimíra Železného a musel sem se zasmát :)

Nicméně řekl bych, že PRIMA COOL, coby první stanice zaměřená především na mladého diváka (s vyjímkou Óčka) má jistě v rukávu i nějaký jiný trik na měření sledovanosti. Já být člověkem, co si zadává reklamu, asi bych se nespoléhal jen na údaje z Peoplemetrů.

0 0
možnosti