Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wolf778

4. 10. 2011 23:32
Ano, takové útoky tu opravdu byly

akorát se zatím pokud vím nikdo neobtěžoval sbírat jednotlivá čísla účtů z netu. Tuším že mBank si naběhla tím, že kdysi přidělovala ID k internetbankingu jako souvislou posloupnost, takže záškodnický skript mohl několika neúspěšnými pokusy zablokovat jeden účet, zvýšit ID o 1, zablokovat další atd. Postiženy byly desítky či stovky klientů. Dokonce kvůli tomu internetbanking na pár dní odstavili. A pár měsíců po nich si stejně naběhla AXA :-)

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

4. 10. 2011 20:35
jako

tenhle blog mi prijde, ze autor proste potreboval napsat neco za kazdou cenu, nasel nejakou kravinu a udelal z ni halo. Tahle zprava je na urovni HOAXu. Nevim o co mu jde, jestli o to byt zajimavy, nebo o to poskodit z nejakeho duvodu GE Money Bank (jsem dlouho jejim spokojenym klientem a podobna nesmyslna uvaha me nenapadla, oukam ze autora clanku ano, ze by se pokousel nekomu neuspesne nabourat ucet a nastvalo ho, ze to nelze?;-) Takze priste napiste blog treba o recyklovani mleka nebo nejakou zajimavou konspiracni teorii, kdyz se budete nudit, treba najdete nejake ctenare. Jste presne ten typ blogera, ktery v mych ocich blogy odsouvaji nekam na uroven facebookove kultury. Proste se nekdo potrebuje vykecat o nesmyslech a mysli si pak, ze kdyz se takto zverejnil, stane se nejakym zajimavym VIP a bude machrovat - hele, napsal jsem clanek.

0 0
možnosti
-

-cis-

4. 10. 2011 20:53
Re: jako

Opravdu mi přijde problematickým používat číslo účtu jako přihlašovací jméno. Bankovní spojení mnohých firem je dostupné na webu a tolik vtipálků se nudí u internetu.

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

4. 10. 2011 19:39
mno

horsi je, ze se da dohledat odkud utok prisel..jedine, ze by to udelal nekdo, kdo jeste umi menit ip...ale ono se i tohle da nakonec poznat...nakonec by dotycny hacker mel problem...podle me je nejlepsi metoda prihlasovani znat jenom prihlasovaci jmeno a heslo - tedy klic - se generuje vzdy novy, jedinecny...stejne jako klic pro certifikaci jakekoliv platby....kdo vi o cem mluvim, asi mi da za pravdu...verim jenom tomuto jedinemu systemu internetoveho bankovnictvi....jenom nevim, kolik bank ho u nas vyuziva....mimochodem....puvodni banku, ktera tento zpusob pouzivala schramstla jina vetsi....a kupodivu internetove bankovnictvi zustalo v nezmenene podobe a jeste nejakou dobu se nezmeni...je to naprosto neprustrelne...jak jste psal...doporucuji zmenit banku))))chi

0 0
možnosti
-

-cis-

4. 10. 2011 19:49
Re: mno

Nikdo se nebaví o vybrání konta. To je samozřejmě jištěné heslem a autorizační sms.

0 0
možnosti
M

MS-fanousek

4. 10. 2011 19:31
:-)

Zajímavý postřeh, taky sem tuto banku měl a podobná úvaha mne nenapadla.

0 0
možnosti
AT

Antek

4. 10. 2011 19:27
GE Money Bank

Jsem jejich klientem pěkně dlouho,používám internetbank i mobilbank a bez problémů.Když už se spletu 3x tak banka přístup zablokuje,ale pomocí operátora je to ihned vyřešené.Co si naopak cením je to,že při přihlašování do internetového bankovnictví,nebo jakýkoliv příkaz se zadá,tak příjde SMS s kódem-je to víc jištěné.

0 0
možnosti
-

-cis-

4. 10. 2011 19:25
ID

Obdobně to funguje i u některých jiných bank. Příkladně ČSOB Vás po třetím pokusu kontaktuje, poté zablokuje účet. Přitom stačí nemít ID shodné s čslem účtu...Obdobně to funguje i u některých jiných bank. Příkladně ČSOB Vás po třetím pokusu kontaktuje, poté zablokuje účet. Přitom stačí nemít ID shodné s čslem účtu...

0 0
možnosti
-

-cis-

4. 10. 2011 19:30
Re: ID

Omluva

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

4. 10. 2011 19:23
tak já si myslím, že po třetím chybném

přihlašovacím hesle to blokují snad všichni. otázka je jak kdo složitě řeší odblokování

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

4. 10. 2011 19:23
Podle me

je to pekna pitomost. Ano, po vicerem neuspesnem prihlaseni vam banka blokne dalsi moznost prihlaseni, ale jen na 24 hodin. Pak se muzete normalne prihlasit. Taky se mi stalo ze jsem ne a ne vzpomenout si na heslo, tak jsem zkousel a takhle jsem dopadl. Druhy den jsem se ale uz normalne bez potizi prihlasil.

0 0
možnosti
KV

KarelV

4. 10. 2011 18:50
Vojtěchu, Vojtěchu...

vy byste snad chtěl, aby mohl kdokoli zkoušet přihlášení na váš účet TAK DLOUHO, až by se mu to povedlo??? ;-D

No to snad nemyslíte vážně ?!!! ... RvRvRv

0 0
možnosti
T

tripsi

4. 10. 2011 18:57
Re: Vojtěchu, Vojtěchu...

Karle Karle.. Mám ebanku a tam to možné není.. ani jedno.. víš? Stačí používat mozek!

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2195x
Grafik freelancer.
6 let pracoval na celosvětově úspěšné hře Operace Flashpoint. Je majitelem grafického studa TRIPSI, které (například) produkuje herní pořad RE-PLAY

Seznam rubrik