Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ať žije Panna Maria Guadalupská! Ať žije Kristus Král! X♥ X

Ve čtvrtek 12.prosince katolíci slaví svátek Panny Marie Guadalupské. Zjevení Panny Marie v Mexiku v roce 1531 napomohlo k dokončení evangelizace Mexika. Panna Maria se zjevila indiánovi Juanu Diegovi na kopci Tepeyac. Zanechala u něj vzkaz pro místního biskupa v němž od něj žádala, aby na místě zjevení postavil kostelík. Biskup indiánovi nejprve nevěřil a chtěl od něj alespoň nějaký jednoduchý důkaz. Diego si logicky nevěděl rady, ale Panna Maria se mu zjevila po druhé a poslala ho na vrchol kopce Tepevac, kde rostly růže. Diego je měl natrhat, uschovat pod svůj plášť a donést je biskupovi. 

Po cestě zpět k biskupovi s růžemi se Diego asi trochu bál, co na to řekne biskup. Jenže pak před něho předstoupil a když plášť rozepl, objevil se na něm dokonalý obraz Panny Marie. Za tak pevné kořeny křesťanství, jaké se ujaly v Mexiku, vděčí tato země právě tomuto zázraku. Ať plášť zkoumal kdokoli, nikdo na světě nedokázal vysvětlit, jak obraz vznikl. Jelikož byl utkán z přírodní látky z agáve, měl se nejpozději do 40 nebo 50 let nenávratně rozpadnout. Dnes je rok 2013, plášť je zcela zachovalý a nejen to. Zcela zachovalý po stránce struktury i barvy je i samotný obraz, přestože na něj už sáhly ruce statisíců nebo možná milionů poutníků z celého světa.

Cituji: "V roce 1951 obraz fotografoval jeden fotograf z Mexika a přitom také udělal zvětšeninu tváře. Při sledování lupou si všiml v očních pupilách obrysů tváře. Biskupem následně sestavená komise zjistila, že se jedná se vší určitostí o Juana Diega, jehož dobový portrét se zachoval. A to je umístěno v oku o velikosti špendlíkové hlavičky. Zajímavé je, že se obraz zrcadlí na pupile, když na ni dopadá světlo, obdobně jako u živých lidí, fotografie tuto vlastnost nemají. Oči na obraze se proto do určité míry chovají jako oči živého člověka. Obraz v očích má dokonce sférické zkreslení, jaké musí mít, když se zobrazuje na kulové ploše. Výzkum v roce 1962 za použití dokonalejší techniky a většího zvětšení pak odhalil v očích Panny Marie ještě další postavy. Obraz je tak perfektní, že je možno identifikovat celou situaci. Jedna postava se dívá na Juana, druhá se mu dívá přes rameno. Ve druhé postavě byl rovněž podle dobového obrazu identifikován překladatel Juan Gonzales, který tenkrát stál vedle Juana Diega. Třetí postava je nezřetelná, ale zřejmě to bude světící biskup Ramirez y Fuenleal, který byl při audienci také přítomen. Uvědomíme-li si, že obraz vznikl při audienci Juana Diega před biskupem Zumárragou, vyplyne nám z toho, že zobrazuje scénu při vysypání květů z pláště. Protože se scéna zobrazuje v oku Panny Marie, ozřejmuje se nám nejen, že byla vzniku obrazu přítomná, ale také, že stála vedle biskupa Zumarragy, aniž ji ovšem kdokoli viděl. Plášť se pak zachoval jako inverzní barevný film ve fotoaparátu a neviditelnou Madonu zachytil. Tento závěr podpořil i zástupce firmy Kodak v Mexiku, který v roce 1963 prohlásil, že obraz na plášti se svou podstatou mnohem více podobá fotografii než namalovanému obrazu."

Obraz mimojiné zkoumali vědečtí profesoři z Floridy a v roce 1979 přinesli své stanovisko. Existenci a vznik obrazu není možné vědecky vysvětlit. K podobnému výsledku dospěl i fyzik z NASA. Opět cituji: "Infračervené zkoušky potvrdily, že na obraze neexistuje podmalba ani podklad. Na obraze není také ochranná laková vrstva. Bez podkladu by se plášť musel už před staletími rozpadnout a bez ochranné vrchní vrstvy by se už obraz musel dávno zničit, protože byl vystavován velmi dlouho kouři svíček, dotekům zbožných poutníků a dalším znečištěním. Obraz si přesto zachoval svoji původní svěžest. Je dokonce vytvořen tak, že využívá hrubý vzor tkaniny k docílení prostorové hloubky obličeje."

Podle všeho také právě díky Panně Marii Guadalupské měla velké úspěchy vojska CRISTEROS a jejich "Kristiáda" vedená proti federálním vojskům zednářského prezidenta Plutarca Elíase Callese. O Cristeros se v budoucnu ještě rozepíši. Už nyní ale musím připomenout člověka, mladého chlapce, který už navždy zůstane v paměti katolických Mexičanů jako jeden z největších hrdinů mezi bojovníky Cristeros. Blahoslavený José Luis Sánches del Río (28. březen 1913 - 10. únor 1928). Cristero a mučedník mučený a zavražděný federálními mexickými vojáky, protože se odmítl vzdát katolické víry.

"Myslím si, maminko, že brzy půjdu na smrt, ale to nevadí. Odevzdej se do vůle Boží; umírám velice spokojen, protože až do konce setrvám na straně Boží."

„Tehdy mu odřízli kůži z chodidel a přikázali mu jít městem směrem ke hřbitovu, kde měl vykopaný hrob. Plakal a naříkal bolestí, několikrát upadl ale neustoupil. Chvílemi se zastavovali a říkali: »Jestliže budeš volat: Ať zhyne Kristus Král, darujeme ti život.« Ale on odpovídal: »Sláva Kristu Králi - Viva Cristo Rey!«“

Ubodali ho, střelili do hlavy a svalili do vykopaného hrobu........

Odkaz Kristovy Armády - Cristeros v nás musí být zakořeněn navždy. Jose Sanchez del Rio byl v roce 2006 blahoslaven Papa Benediktem XVI.

CRISTO VIVE, CRISTO REINA, CRISTO IMPERA Y SANTA MARIA DE GUADALUPE !!! X♥ X

Autor: Vojtěch Hlavatý | středa 11.12.2013 16:31 | karma článku: 20,71 | přečteno: 1027x
  • Další články autora

Vojtěch Hlavatý

Příběh vozů Aston Martin - Nezestárnou.....

Aston Martin loni oslavil 100.výročí od založení automobilky. V dnešní rychlé online době s neustálým připojením ke stále většímu počtu sociálních sítí už jste to jistě zaznamenali a něco na toto téma jste si jistě přečetli. Pojďme se ale nad touto velkolepou a skutečně významnou oslavou narozenin alespoň na okamžik zamyslet trochu analagově. Připravil jsem pro vás skromný výlet po dlouhé čáře života jednoho z nejpozoruhodnějších automobilových výrobců světa.

24.2.2014 v 14:18 | Karma: 11,26 | Přečteno: 442x | Diskuse| Ostatní

Vojtěch Hlavatý

Prubířský kámen pravice! Církev není jen kostel!

V poslední době je toho všude plno. Především na stránkách levicověji zaměřených mainstreamových médií se objevují polemické materiály týkající se vrácení církevního majetku. Téměř ve všech takovýchto článcích se používá stereotypní argumentace, která se dá ve stručnosti vyjádřit jednou větou: Církev má být chudá...

27.12.2013 v 15:43 | Karma: 42,92 | Přečteno: 7717x | Diskuse| Společnost

Vojtěch Hlavatý

"Miluju věci, co jsou strop, ne prostřední..."

Asi přesně nevím jak správně by měl tento blog začít. Nevím, jak se má správně psát úvod k takové automobilové modle, jakou Alfa Romeo T33 Stradale bezesporu je. Asi jen slovo „ohromující“ může dobře popsat ty jemné a nádherné linie.

22.12.2013 v 23:16 | Karma: 8,50 | Přečteno: 423x | Diskuse| Věda

Vojtěch Hlavatý

Věnováno památce Oldřicha Uhlíka - nejlepšího českého karosáře

Výjimečný karosář s perfektním citem pro estetiku. Uhlík byl v první řadě slušný a čestný člověk - beze zbytku. Život mu připravil neskutečně těžkou životní cestu. Tak těžkou, že si to dnešní řemeslníci a živnostníci neumí ani představit. Chudoba, výcvik a následný boj na frontě první světové války, složité začátky, práce na vývoji firmy s nikdy nekončícími půjčkami. Je to možná pro někoho paradox, ale v protektorátu a za druhé světové války to nebylo pro Uhlíka a jeho karosárnu zdaleka tak zlé, jako potom, co následovalo. Rudej bolševickej teror!

22.12.2013 v 22:09 | Karma: 16,53 | Přečteno: 720x | Diskuse| Ostatní

Vojtěch Hlavatý

Restituce nejsou únosné? Pro společnost nebo pro KSČSSD?

Katolická církev diskriminuje stát? Že ani majetek fyzických osob nebyl restituován na základě principu "co bylo ukradeno má být vráceno", ale na základě toho, že vyrovnání bylo pro společnost únosné a pro mnohé možná dokonce žádoucí? Vrácení církevního majetku tedy není pro společnost únosné? Kdo představuje tu společnost? Snad ne ČSSD a KSČM? Vrácení církevního majetku není pro mnohé žádoucí? Z jakého důvodu, a kdo jsou ti mnozí? Snad ne komunisticko-podnikatelská mafie? Taková demagogie, jaká momentálně panuje nejen v českém mediálním mainstreamu, se v minulosti objevovala snad opravdu jen v komunistickém tisku.

10.12.2013 v 20:56 | Karma: 23,32 | Přečteno: 871x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1230x
Dalo by se říct, že mám nějaký zásady... Jihočech, konzervativní milovník automobilové krásy, technologie, rychlosti a historie. Jsem katolík - spíše tradicionalista. Pořád hledám svoje místo na tomhle světě. Lidí, kteří mě inspirují je nepřeberné množství. Za všechny vyjmenuji tyto: Ayrton Senna, James Dean, James Hunt, Syd Mead, Jaroslav Juhan, Oldřich Uhlík, Václav Zapadlík, Vladimir 518, Cormac McCarthy, J.R.R. Tolkien, Enzo Ferrari, Ettore Bugatti, Francisko Franco. Pro někoho dost nesourodá skupina, pro mě lidé, kteří znamenaj svět....

"God gives me strength. Life is a present that God has given us and we must treat it with care and respect." - Ayrton Senna

Seznam rubrik