Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V referendu by měla být otázka. Chcete platit celý život církvím, když j jen deset procent věřících?

2 0
možnosti

V referendu by měla být otázka: Chcete celý život parazitovat na majetku, který vám nepatří a který stát církvím ukradl a má z něho zisk, který převyšuje to, čím církvím přispívá na provoz?

1 0
možnosti

:-)   Napíšu jen krátce ! Solárka  44 mlrd. ročně, změna kursu kč proti euru ....tento stát přišel (tedy my všichni), o 75 mlrd. kč.......a včil mudrujte  !!!  !!!!!!

3 1
možnosti

Pan Babiš před volbami slibil, že si to se solárníky rozdá.

1 0
možnosti

Vracet lup zloději?Kde jste to viděl?

A platí i když to smáznete!:-)[>-]

3 6
možnosti

R79a83d65e60k 53L94u17k89á80š

10. 12. 2013 22:41

Osobně mi vadí způsob, jakým byl zákon schválen. Složení mandátu  tří poslanců, složení slibu náhradníka Pekárka, odsouzeného korupčníka a potom, co zvedl pro zákon ruku šup sním rychle do basy. Takhle si demokracii nepředstavuju.

7 1
možnosti

Pane Lukáš, zákon nebyl schválen rychle, ale schvaloval se přes 20- slovy DVACET let!!!

2 1
možnosti

M58a69t76ě76j 31K91a34s88a82l

10. 12. 2013 22:40

no, myslím, že problém s těmi "restitucemi" je v tom, že v tomhle případě nejde o restituce, resp. jen o restituce, ale že se do toho schovala ještě jedna věc a to je odluka církví od státu. A to už není o tom, že co bylo neprávem vzato, má být vráceno, ale o něčem trochu jiném. A tady by se určitě hodila širší veřejná rozprava i to referendum. Vždyť ani uvnitř těch církví mnohdy není jednotný názor, zda je lepší se odloučit či ne.

0 2
možnosti

Jaké konkrétní pravomoci získají? Jak se zbylí občané stanou chudšími? Vezmou si všechna ta pole, pozemky, stavby a kostely do Vatikánu, jak říká jedna komunistka? Je trapné mluvit o 1,5 promile, když mnohonásobně víc se ztrácí v solárkách.To není megatunel?! ?Nemělo by být referendum na zrušení solárek nebo na jejich proplácení?Kéž bychom měli takový státní duh nebo roční schodek!

7 2
možnosti

Tenhle národ se zdá být ztracen. Je to tady samý zloděj anebo obhájce zlodějů. Zlodějnám už mají pomáhat referenda? Už chybí jen obnovit lidové soudy a statut "soudce z lidu". Ti si někdo vážně myslí, že se nenavrácením církevního majetku něco vyřeší? Církevní majetek by se pak stal majetkem státu. Kde jsou ty všechny doly, hutě, fabriky atd, které byly majetkem "všeho lidu"?

5 1
možnosti
Foto

ano, tzv "vrácení" majetku cíkvi není skutečně žádoucí. Poskokové Vatikánu získají obrovské pravomoci a zbylí občané státu se stanou chudšími než kdykoli předtím

2 12
možnosti

A čím jako budu chudší, když se církvi vrátí majetek? Jakože kus chrámu sv. Víta byl můj a teď už není?

7 2
možnosti
Foto

Mistr Jan by se v hrobě obracel spíše kdyby se dozvěděl o tzv. "církevních restitucích". Byl vždy proti blyštivě mamonářským sklonům v katolické církvi a právě proto byl a je sympatický i nepánbíčkářské většině v české společnosti. 

Jinak jsou to zajímavé kontrasty - současný papež František je samá pokora, skromnost, dialog s nevěřícími, služba obecnému blahu a jeho věčně ublížení čeští souvěrci včele s kardinálem Dukou nemají pomalu jiné téma než jak co nejrychleji přijít k majetku:-)

7 8
možnosti

nebo média jiné téma neregistrují ;-)

2 0
možnosti

Pokud myslíte, že jsou únosné restituce pro společnost, pak zcela  zajisté Vám nemůže vadit referendum.

6 7
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1230x
Dalo by se říct, že mám nějaký zásady... Jihočech, konzervativní milovník automobilové krásy, technologie, rychlosti a historie. Jsem katolík - spíše tradicionalista. Pořád hledám svoje místo na tomhle světě. Lidí, kteří mě inspirují je nepřeberné množství. Za všechny vyjmenuji tyto: Ayrton Senna, James Dean, James Hunt, Syd Mead, Jaroslav Juhan, Oldřich Uhlík, Václav Zapadlík, Vladimir 518, Cormac McCarthy, J.R.R. Tolkien, Enzo Ferrari, Ettore Bugatti, Francisko Franco. Pro někoho dost nesourodá skupina, pro mě lidé, kteří znamenaj svět....

"God gives me strength. Life is a present that God has given us and we must treat it with care and respect." - Ayrton Senna

Seznam rubrik