Komunista Filip žádá revizi církevních restitucí

Existuje jedno pěkné hebrejské slovo: "chucpe". Dle bývalého ministra kultury Jandáka sedí ono slovo na předsedu Filipa-Falmera jako sedínka na hrnec.

V médiích je uvedeno, že předseda KSČM Vojtěch Filip soudí, že volby ukázaly většinovou nechuť obyvatel vůči církevním restitucím. Není zcela zřejmé, jakým myšlenkovým postupem dospěl k tomuto závěru, což se komunistům občas stává. Patrně soudí, že pokud voliči jeho strany dosáhli nějakých 15% všech volebních hlasů a k tomu se přidá ještě parta z ČSSD a pár čtenářů Novinek na Seznamu, je na revizi zákona zaděláno.

Zdá se, že je třeba do omrzení opakovat některé skutečnosti. Po komunistickém puči v roce 1948 bylo právo v této zemi znásilněno. Přestaly platit zákony a zvyky demokratického systému. Lidé, kteří nesouhlasili s režimem, byli nuceni emigrovat, pro ostatní nastala buď přetvářka nebo vězení. Komunisté zahájili indoktrinaci své ideologie od mateřských škol až po stáří. Byly znásilněny dějiny státu, v čele se objevovali primitivové, kteří měli potíže s morálkou a pravopisem. Lidé byli donuceni existenční hrozbou "volit" komunisty, aby dosáhli svých 99,98% hlasů. 

Vzdor Te Deum při inauguraci Gottwalda ve Svatovítské katedrále byla církev rozhodnutím orgánů KSČ brutálně pronásledována, její majetek byl konfiskován, zničen či rozkraden soudruhy. Představa jakési inventarizace majetku či finanční náhrady okradeným v této době patří nejspíše do oblasti hodně černého humoru. Představitelé církví byli internováni, mnozí zaplatili za svou čest a věrnost Bohu životem.

Bohužel po listopadu 1989 nebyla společenská vůle dotáhnout vymýcení bolševismu ze společnosti pod dojmem, že přece oni musí pochopit svou chybu a napravit se sami. Dějiny ukazují, že bolševik je nenapravitelný a jakoukoli dohodu považuje za dočasnou do doby, než se opět prodere k moci. Pokud by náprava křivd byla provedena v letech 1990-92, ani by nekvikli.

Stačilo pouhých 24 let a jsou opětovně na koni. Rozséváním nenávisti vůči kléru, který tak hojně započali po puči v roce 1948, nechali v hlavách svých poddaných myšlenku církví jako parazitů, produkujících leninské opium lidstva. Stále je hodně těch, kterým stačí plný hrnec a teplo v prosinci. Ti z podstaty věci nejsou schopni pochopit, že vedle těla existuje též duše, která rovněž potřebuje jistou stravu. Třeba vyznávat svou víru, starat se o své bližní, poskytovat chudým možnost existence či se vzdělávat dle svých představ. Ve všech okolních zemích jsou církve důležitou částí společnosti a to pro své spirituální i charitativní činnosti. Potřeba prostor k těmto úkonům či financí je naprosto nezbytným prvkem existence.

Po 24 letech zloděj rozhoduje o tom, zda-li okradenému bude vracet naloupený majetek. Moje babička by řekla: "že ho haňba nefackuje". Osobně bych použil jiný výraz, avšak nechci, aby byl adminem smazán. Výrazů na postoj pozitivně lustrovaného udavače v čele KSČM by se našlo hodně.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Vodvářka | čtvrtek 14.11.2013 21:01 | karma článku: 32,11 | přečteno: 1021x