Jak efektivně rozvíjet osobnost, získat zdraví a vitalitu

Znáte jednu z nejlepších a nejstarších metod rozvíjející osobnost člověka? Pochází z Číny a má historii starší než 7000 let.

 Jmenuje se Čchi-kung (Qi – gong). Ačkoli název zní exoticky, není třeba se ničeho obávat. Jedná se o prastarou metodu umožňující rozvíjet potenciál člověka. A to nejen duševní, ale také fyzický.

 Duch a tělo se musejí rozvíjet společně, jinak je rozvoj nevyvážený, problematický a pomalý. Navíc je zapojení celého člověka do procesu růstu velmi zajímavé a pestré. Z vlastní zkušenosti vím, že zaměření pouze na psychiku a myšlení je nedostatečný přístup a nepřináší hodnotné výsledky.

 Prastará metoda z Číny o vyváženém a kvalitním rozvoji ví mnohé, proto propojuje tělo i naši mysl. Několika tisíci lety prověřená tradice je zárukou nejvyšší kvality, o které jsem se na vlastní kůži přesvědčil.

 Čchi-kung (Qi – gong) je umění kultivace těla a mysli, jehož cílem je žít zdravý, vitální a šťastný život.

 Často o čchi-kungu mylně říká, že se jedná o práci s životní silou a o zdravotní cvičení. Je to velmi zkreslený pohled, protože skutečný čchi-kung znamená mnohem více.

 V čchi-kungu nejde zdaleka jen o práci s životní silou a o zdravotní cvičení. Jedná se o propracovaný systém, který svou univerzálností a komplexností rozvíjí celého člověka. Zahrnuje techniky sloužící k ozdravění těla i mysli, k sebevědomí, sebedůvěře a vnitřní jistotě, rozvoji inteligence, duševních schopností, skrytých lidských schopností, duchovnímu rozvoji, osobnímu rozvoji, nalezení svého místa na zemi (ve společnosti) a objevení svého životního poslání.

 Díky čchi-kungu můžeme získat odpovědi na své otázky, lépe pochopit svět, pochopit svůj vlastní život a využívat svůj potenciál.

 Během mého života jsem studoval a zkoušel mnoho metod, které mají za úkol využívat potenciál člověka. Jednoznačně jsem dospěl k názoru, že nejpřirozenější a nejefektivnější metodou je čchi-kung. Ověřil jsem si, že tisícileté znalosti a zkušenosti nabízejí jedinečnou příležitost se v životě posunout velmi daleko.

 Lze překonat zdánlivě nepřekonatelné a dosáhnout zdánlivě nedosažitelné. Když se naučíte efektivně využívat váš potenciál, je vše snadnější a dostupnější. Nyní se snažím předávat získané zkušenosti dál a z mé činnosti, která pomáhá ostatním lidem, mám velkou radost. Mým heslem je: Dávat sobě, lidem a světu to nejlepší ze mě samotného a tím přispívat k rozvoji naší společnosti.

 Když člověk dokáže změnit sám sebe, pak je schopen pozitivně měnit i svět.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Vocásek | neděle 29.12.2013 17:38 | karma článku: 13,84 | přečteno: 1035x