Vzpomeňte si, co vám řekl

Zachvátil je strach a sklonily se tváří k zemi. Ale oni jim řekli: „Proč hledáte živého mezi mrtvými? Není zde, byl vzkříšen. ...

... Vzpomeňte si, jak vám řekl, když byl ještě v Galileji, že Syn člověka musí být vydán do rukou hříšných lidí, být ukřižován a třetího dne vstát.“ (Lukáš 24,5-7)

     Najednou bylo ve skalním hrobě plno. Ženy se sklání před září andělů. Vyzařuje z nich taková moc a síla, že se jich bojí. Boží poslové je ale uklidňují a když ženy přejde první šok, andělé jim připomenou Ježíšova slova nejen o ukřižování, ale i o vzkříšení.
     Na tváři žen z Galileje se znovu objevuje úsměv. Uvěřily slovům nebeských poslů. Vybavují si slova, která slyšeli od Mistra. Mají radost z toho, že brzy zase uvidí Ježíše. Rychle se s anděly rozloučí a spěchají zpět do města, aby se o své štěstí podělily se všemi, kteří tam ještě stále oplakávají Mesiáše.

     „Vzpomeňte si!“ Boží slovo – Bible – a její svědectví nás nemá strašit, ale naopak nás má strachu zbavit a přinášet nám naději. To je to pravé evangelium, to je to radostné poselství, které potřebuje slyšet dnešní svět.
     I když se hroutí všechny hodnoty a jistoty, na kterých stavěly předchozí generace, přestože ekonomové, ekologové i sociologové nevidí žádnou budoucnost pro lidskou společnost, člověk má šanci. Ježíš má plán na naši záchranu.

     To je dobrá zpráva pro nás i pro každého, kdo přemýšlí nad světovou situací a bojí se budoucnosti. Ježíš nám nabízí řešení naší situace, která je z lidského hlediska beznadějná. Tam, kde selhal člověk, může zasáhnout Stvořitel a udělat to, co bychom my sami nikdy nezvládli – vrátit nám ztracený život.

(Další díl seriálu "Novozákonní rezonance" inspirovaný evangeliem podle Lukáše.)

Autor: Vlastík Fürst | pondělí 17.12.2018 21:31 | karma článku: 30,97 | přečteno: 318x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

ANO, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 16,02

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,18

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,87

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59