Vyrob si doma bombu

            Na internetu je možné najít návody na výrobu všelijakých bomb, které jsou inspirací pro různé teroristy – nejen ty islámské. Dovolím si nabídnout jednoduchý recept na bombu, kterou zvládnete udělat doma v kuchyni na sporáku.

            Zvykáme si, že to, co chybí našemu tělu, dodáváme prostřednictvím tzv. potravinových doplňků. Pro mnohé je to dobrý byznys. Vzpomínám, jak mne jedna dealerka přesvědčovala, že mrkev už neobsahuje skoro žádný beta-karoten a proto bych si ho od ní měl koupit v tabletách. Podobné je to i s vitamíny a dalšími stopovými prvky.

            Patřím ke generaci, která vyrostla bez "potravinových doplňků", protože naše babičky a mámy ještě dokázaly uvařit nejen chutně, ale i pestře a zdravě.
            Dovolím si nabídnout "B-vitamínovou bombu", jak říkám drožďové pomazánce, kterou se manželka naučila od své mámy. Občas se mi stává, že začnu cítit tik v oblasti očního víčka. Když to bylo poprvé, lékařka mne poučila, že to může být nedostatkem vitamínu B a předepsala mi ho v tabletách.
            Dnes tento vitamín dodávám tělu i díky této pomazánce nebo v polévce s drožďovými knedlíčky (o té zase někdy jindy).

            Tak, pokud jsem vás navnadil k tomu, že máte chuť pustit se do výroby této bomby, zde je návod: Potřebujeme: olej, cibuli, droždí (nejlépe vážené), mléko, strouhanku, vajíčka, máslo, česnek, majoránku a sůl.
            Na oleji podusíme cibulku (kterou jemně osolíme), na ni rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit a jemně osmažit, pak zalijeme mlékem. (Kdo má rád, může přidat majoránku) Vše rozmícháme a přidáme trochu strouhanky. Nakonec zahustíme vajíčky.
            Do hotové (vychládlé, ale ještě teplé) pomazánky přidáme utřený česnek a trochu másla. Necháme rozpustit a opět dobře zamícháme. (Jak moc tuku do pomazánky dáte, je na vás.)

            Až si hotovou pomazánku namažete na chléb, doporučuji jako přílohu syrovou papriku, rajče nebo okurku, ať je účinnost téhle bomby posílena ještě dalšími vitamíny. Já osobně se mazáním pomazánky nezdržuji, ale jím ji lžící a přikusuji k ní chléb a zeleninu.

            Přeji dobrou chuť.

Autor: Vlastík Fürst | čtvrtek 14.3.2013 11:15 | karma článku: 32,54 | přečteno: 5536x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 22,97

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,64

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,01

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,79