- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dnes jsme na tom s manželkou stejně. A já musím uznat, že máma měla, jako téměř vždy, pravdu. Vařit pro dva je nejen složitější, ale i dražší.
Díky dobré radě jsme našli jednoduché řešení.
Vaříme dál množství zhruba pro osm osob. Mezi tím umyjeme zavařovací sklenice i šroubovací víčka. Když polévku, guláš, omáčku nebo třeba zelí dovaříme, naplníme sklenice horkým jídlem až po okraj, zašroubujeme a necháme zchladnout. Nakonec uložíme do ledničky, kde taková "konzerva" vydrží minimálně 14 dnů.
Díky tomuto jednoduchému vynálezu ušetříme peníze i čas. Když je hotových jídel v ledničce víc, mám občas chuť z recese natisknout manželce jídelní lístek.
Má to ještě jednu výhodu. Když synové přijedou domů na víkend, mohou si v neděli odvést něco s sebou podle vlastní chuti a výběru.
Lidová moudrost "V jednoduchosti je krása" v tomto případě určitě platí. Můžete se o tom doma přesvědčit, pokud se rozhodnete to vyzkoušet.
Další články autora |
ManpowerGroup s.r.o.
Středočeský kraj