V cizí náruči štěstí nenajdeš

            „To fakt žiješ s jednou ženou už víc jak třicet let? To snad ani není možné!“ Něco podobného jsem už slyšel vícekrát. Na začátku údiv, na konci možná trochu i závist. 

Pij vodu z vlastní nádrže, tu, jež vyvěrá z tvé studnice. Mají se tvé prameny roztékat ven do široka jako vodní toky? Tobě mají patřit, tobě jedinému, a ne cizím spolu s tebou. Buď požehnán tvůj zdroj, raduj se z ženy svého mládí, z milované laně, z líbezné srny; její prsy ať tě vždycky opojují, kochej se v jejím milování ustavičně. Proč by ses kochal, můj synu, v cizačce, proč bys v náručí cizinku svíral? (Přísloví 5,15-20)

            Dřív jsem si to také neuměl představit. Před svatbou mne trápilo, o čem si budeme povídat, až si řekneme vše. Po třiceti letech hledáme čas, abychom si to vše vůbec stihli říct.

            Biblické přísloví mi radí, abych, chci-li být dlouhodobě šťastný, zůstal věrný své ženě. Navíc dodává, že i v sexualitě je nešťastnější ten, kdo hledá rozkoš s ženou svého mládí.

            Setkávám se i s lidmi, kteří uvěřili tomu, že „u sousedů chutná líp“. Možná to byla chvíli i pravda, než zjistili, že to doma bylo lepší, jenže teď už žádné „doma“ kvůli své hlouposti a pošetilosti nemají.

            Jsem Bohu vděčný za to, že mohu celý život pít z jedné studny a nepotřebuji hledat náhradní zdroj. Díky mé milé tak nemusím hledat štěstí v náruči cizinky, protože jsem ho už našel v té její. Nechcete to zkusit také? Já to zkouším a nelituji.

Bože, díky za rozkoš nabízenou párům pijícím z vlastní studny. Pomoz, prosím, i těm, kteří svou studnu teprve hledají.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Braň svěřené dědictví!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | úterý 23.8.2016 6:10 | karma článku: 26,73 | přečteno: 662x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 16,81

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,91

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,23