Tvé jméno nezanikne

            Dlouho jsem si myslel, že Ježíš tato slova říká o „době temna“. O to větší bylo mé překvapení, když jsem si uvědomil, že adresátem je někdo úplně jiný.

Vím o tvých skutcích - podle jména jsi živ, ale jsi mrtev. Probuď se a posilni to, co ještě zůstává a je už na vymření! … Přece však máš v Sardách několik osob, které svůj šat nepotřísnily; ti budou chodit se mnou v bílém rouchu, protože jsou toho hodni.
Kdo zvítězí, bude oděn bělostným rouchem a jeho jméno nevymažu z knihy života, nýbrž přiznám se k němu před svým Otcem a před jeho anděly. (Zjevení 3,1-6)

            Od smrti posledních reformátorů uplynulo pár desítek let. Jejich nadšení pro hledání evangelia v téměř zapomenuté Bibli se z církví, které založili, pomalu vytrácí. Zatímco pro předchozí generaci byla Bible zdrojem pravdy, v období, které symbolizuje církev v Sardách, se stejná kniha stává cílem útoků nepřátel zvenčí i zevnitř.

            Situace vypadá beznadějně. Zdá se, že tím, kdo vítězí, není „Beránek,“ ale „drak“. Ježíš přesto věřící ujišťuje, že ví o těch, kteří se drží „Božího slova“ navzdory všem útokům, kterým je vystavena Bible i její vyznavači.

            Všem těmto „věrným“ Ježíš slibuje, že jejich jméno zůstane v knize života – v databázi těch, kteří získali občanství v Ježíšově nebeském království. S touto jistotou mohou žít i umírat, a s touto jistotou jednou vstanou i k věčnému životu.

Bože, toužím po tom, aby i mé jméno zůstalo v knize života. Dej mi, prosím, odvahu i sílu držet se Tvých slov i principů.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Jsem to stále já ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | úterý 29.11.2016 6:10 | karma článku: 21,12 | přečteno: 248x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 15,57

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,61

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,94

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44