To je moje práce

            Představte si, že postavíte nádhernou stavbu, nebo vymyslíte a postavíte auto, které v závědě poráží konkurenci. A pak začne najednou někdo vaše autorství zpochybňovat. Jak by vám bylo? Nechali byste to tak?

Toto praví ten, jehož jméno jest Amen, svědek věrný a pravý, počátek stvoření Božího… (Zjevení 3,13)

Sedmý dopis z knihy Zjevení Jana se týká současnosti. Popisuje stav křesťanství v době, která bezprostředně předchází konci světa.

To, že se Ježíš církvi této doby představuje jako Stvořitel, není náhoda. Víra, že jsme dílem Stvořitele, se vine celou Biblí. Od ráje se neustále setkáváme s Bohem, který tvoří a poté udržuje své dílo. Křesťané tomu vždy věřili.

A dnes? Zkuste se zeptat lidí, jak vznikl svět. Těch, kteří věří, že je stvořen Bohem, je stále méně. Proto se Ježíš představuje jako Stvořitel. Chce, abychom to připomínali nejen bezvěrcům, ale i těm křesťanům, kteří tento model vzniku světa opouštějí.

Místo Bohu se dnešní svět klaní vědě. Lidé věří tomu, že nás věda zachrání. Pokud se ale dívám do nedaleké historie, pak vidím spíš problémy, které věda přináší. Víra v evoluci stojí za koncentráky a dalšími hrůzami minulého století.

Vědci vedle dobrých vynálezů vyvinuli a stále vyvíjí důmyslnější zbraně, které dokážou v několika minutách klidně zničit celý svět. Zatímco jedni vědci vyvíjí léky, aby nám prodloužili zdraví, jiní se podílí na vzniku nových nemocí, které mají vyhubit „nepřítele“. Pokud se chcete klanět vědě, nebudu vám v tom bránit. Já se raději skloním před Stvořitelem.

Bože, víra, že jsi Stvořitel, se dnes už nenosí ani mezi křesťany. Já se jí ale chci přesto držet, protože věřím tomu, co říkáš.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Nebeská katedrála ...

Autor: Vlastík Fürst | pátek 2.12.2016 6:10 | karma článku: 26,96 | přečteno: 360x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

ANO, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 13,16

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,18

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,87

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59