Slovo od Boha

Ale před tím vším na vás vztáhnou ruce a budou vás pronásledovat; budou vás vydávat synagógám na soud a do vězení a vodit před krále a vládce pro mé jméno. To vám bude příležitostí k svědectví.

Vezměte si k srdci, abyste se předem nepřipravovali, jak se budete hájit. Neboť já vám dám řeč i moudrost, kterou nedokáže přemoci ani vyvrátit žádný váš protivník. (Lukáš 21,12-15)

     Při čtení těchto slov si vždy vzpomenu na ty chytrolíny, kteří tvrdí, že Ježíše Krista i křesťanství si vymysleli lidé, kteří chtěli ovládat jiné lidi. Představte si, že jste někdo, kdo chce ovládat druhé, a proto si vymýšlí nové „náboženství“. Napsali byste něco podobného? Nebo byste raději slibovali „modré z nebe“?

     Ježíš své posluchače připravuje na to, co je čeká. Budou považováni za sektáře a podle toho se nimi bude i jednat. Jejich nepřátelé je poženou před soudy, ale ani v takových situacích se nemají bát. Nemusí si dokonce ani připravovat, co řeknou, jejich Mistr jim slibuje, že jim dá vhodná slova i moudrost.
     Ne, Ježíš neříká, že mám kašlat na to, co říkám. Přeje si ale, abych se zbytečně nestresoval. Pokud si budu pamatovat jeho zaslíbení, budu v krizových situacích stejně klidný jako Pavel a Sílas, kteří si ve vězení zpívali, nebo jako Petr, kterého musel anděl probudit, když ho chtěl osvobodit.

     Krátce po státnicích jsem byl pozván na StB. Bál jsem se, abych tím, co řeknu, někomu neublížil. Prosil jsem Boha, aby mi dal moudrost. Nestačil jsem se pak divit tomu, co říkala má ústa a já v té chvíli věděl, že v tom nejsem sám, protože je tam Ježíš se mnou a že plní to, co slíbil.

(Další díl seriálu "Novozákonní rezonance" inspirovaný evangeliem podle Lukáše.)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | pátek 2.11.2018 21:31 | karma článku: 27,35 | přečteno: 260x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 15,82

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,61

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,94

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44