Raději se utop

            Jsou situace, kdy by měly jít ohledy a veškerá tolerance stranou. Bez ohledu na to, co je a co není „politicky korektní“, jak se dnes s oblibou říká.

Kdo by svedl k hříchu jednoho z těchto nepatrných, kteří ve mne věří, pro toho by bylo lépe, aby mu pověsili na krk mlýnský kámen a potopili ho do mořské hlubiny. (Matouš  18,6)

            Jednou z oblastí, kde bychom měli být velice rázní, je rodina a zvláště děti. Pokud někdo ubližuje našim dětem, měl by poznat, že něco takového si nesmí dovolit. Ještě důležitější je, aby to věděly i naše děti. Musí mít jistotu, že v nás mají zastání a že nedovolíme, aby jim kdokoli ubližoval nebo deformoval charakter.

            Ježíš používá dost drsné vyjádření. Pro toho, kdo ublíží dítěti, by bylo lepší, kdyby zemřel dřív, než to udělal. Neříká proč, ale všem jeho posluchačům bylo jasné, že má na mysli Boží soud, který to těmto lidem jednou spočítá i s úroky.

            Je tu ale ještě další rozměr tohoto Ježíšova výroku. Ten nás chce motivovat k tomu, abychom víc přemýšleli o tom, kdo a co dnes ohrožuje naše děti a mladou generaci vůbec. Máme za ně zodpovědnost.

Svým jednáním ovlivníme i to, jak se jednou naše děti postarají o nás, až už nebudeme schopni se bránit různým „šmejdům“, kteří se budou snažit zneužít naší bezbrannosti. I proto bychom o tom, co říká Ježíš, měli přemýšlet.

Bože, vím, že mne chráníš jako své dítě. Dodává mi to odvahu zastat se slabších proti těm, kteří svévolně zneužívají svou sílu.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Kdo je největší ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | pátek 28.10.2016 8:10 | karma článku: 21,30 | přečteno: 356x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 15,26

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,46

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,94

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44