Připojíš se k nebeským chválám?

Potom je vyvedl až k Betanii, zvedl ruce a požehnal jim; a když jim žehnal, vzdálil se od nich a byl nesen do nebe. ...

Oni před ním padli na kolena; potom se s velikou radostí vrátili do Jeruzaléma, byli stále v chrámě a chválili Boha. (Lukáš 24,50-53)

     To poslední, co slyšeli od svého Mistra, byla slova požehnání. Nejspíš to bylo „Áronovské požehnání“, které Stvořitel učil svůj lid vyslovovat při slavnostních okamžicích: »Ať Hospodin ti žehná a chrání tě, ať Hospodin rozjasní nad tebou svou tvář a je ti milostiv, ať Hospodin obrátí k tobě svou tvář a obdaří tě pokojem.« (Numeri 6,34-25) Když dozněla slova požehnání, Ježíš začal stoupat vzhůru a po chvíli se jim ztratil z očí.
     Všichni „požehnaní“ Ježíšovi následníci se vrátili zpět do  Jeruzaléma, kde „chválili Boha“. Místo truchlení nad tím, že jejich Pán odešel, se radují z toho, že mají konečně jasno. Konečně pochopili, proč musel na naši Zemi přijít Mesiáš. Cílem jeho mise nebylo osvobození Židů z římské okupace. Ježíš měl mnohem větší cíl – přišel, aby přinesl svobodu od hříchu a zla. Tu svobodu nenabízí jen Židům, ale každému člověku, který po ní touží a má touhu ho chválit jako svého Pána.

     I my můžeme Boha chválit a velebit „v chrámě“. Tehdy to byl ten v Jeruzalémě, kde se Židé setkávali s Hospodinem, dnes je chrám všude, kde se vnímáme blízkost Stvořitele.
     V nebi neustále zní nebeské chvály. Může je zpívat každý obyvatel vesmíru, který si uvědomuje Boží moc i lásku. Život na naší hříšné planetě není snadný. Pokud přijmu požehnání, mé neklidné srdce naplní Ježíšův pokoj a z mých úst pak budou znít nebeské chvály. Pokud chceš, můžeš se přidat.

(Poslední díl seriálu "Novozákonní rezonance" inspirovaný evangeliem podle Lukáše.)

Děkuji všem, kteří spolu se mnou celý rok přemýšleli o životě Ježíše Krista podle Lukášova evangelia. Přeji Vám, ať Vás i Vaše blízké Ježíš provází svou ochranou i požehnanáním i v tom roce příštím.

Autor: Vlastík Fürst | pondělí 31.12.2018 20:31 | karma článku: 33,56 | přečteno: 372x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 22,96

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,64

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,01

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,79