Paroubkův předvolební trojboj

V neděli jsem cestou k rodičům sledoval novou bojovou předvolební disciplínu Jiřího Paroubka. Vlastně to byl trojboj. Z billboardů okolo cesty mi šéf ČSSD odhodlaně oznamoval své rozhodnutí bojovat za mne až do poslední kapky krve.

Z prvního plakátu hlásil: “Bojuji proti snížení mateřské.“ A na fotce vypadal velice bojovně.
Chápu ho, mateřská se může stát v jeho případě brzy aktuálním problémem. Pokud po volbách nesestaví vládu a odejde z politiky, jak slíbil, pak by se mu do rodinného rozpočtu dobrá mateřská hodila.
Nevím, jak moc věří ve své volební vítězství. Ale fakt, že s touto disciplínou nepočkal až po vítězných volbách a začíná s ní už dnes na mimořádné schůzi sněmovny, o lecčems vypovídá.

Na druhém billboardu začal bojovat za naše pracovní místa.
I to má v jeho případě svou logiku. Po odchodu z politiky bude muset hledat práci. Určitě se nebude chtít vrátit zpět do RaJe. Nakonec, možná by ho tam už ani nechtěli. Takže takové dobré místečko někde na velvyslanectví v Tanzánii by přišlo vhod.

Po dalších asi pěti kilometrech propukl na billboardu boj za naše důchody.
Chvíli jsem počítal, kolik roků mi ještě zbývá do toho mého, ale nějak jsem se nemohl dopočítat. Vlastně i Jiřímu se blíží důchod. Je to od něj moudré, že myslí na svůj světlý zítřek.

Pak přišel další billboard a statečný předseda ČSSD začal znovu bojovat proti snížení mateřské.
Napadlo mne, že možná s Petrou plánují další dítě, protože si nepřejí, aby z jejich Margarity vyrostl sobecký jedináček.

Do toho se ale objevil pátý Jiří v nadživotní velikosti a začalo druhé kolo jeho boje s modrým drakem za naše důchody.
To už jsem sám z jeho chrabrého zápasu cítil únavu. Bylo mi ho líto. Takové sousto by snad nezvládl ani Supermann s Terminátorem a všemi ruskými bohatýry dohromady.

Nakonec jsem jeho statečný boj přestal sledovat a raději se věnoval řízení. Foukal silný nárazový vítr, na cestě se tvořily sněhové jazyky a já nechtěl skončit v příkopě.
Neměl jsem v plánu prolít kvůli Jirkově agitaci ani kapku své krve. Tu ještě mohu potřebovat na jiné, pro mne mnohem důležitější životní zápasy.
A myslím, že to nebudou ty, které nám budou nabízet billboardy okolo cest.

 

Autor: Vlastík Fürst | úterý 9.2.2010 9:15 | karma článku: 36,86 | přečteno: 1907x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Andreji, ty jsi komik

31.5.2024 v 9:01 | Karma: 28,50

Vlastík Fürst

Ústavní soud a změna pohlaví

22.5.2024 v 15:15 | Karma: 13,13