Nejlepší soused

            Dobří sousedé, to je výhra. Když někdy slýchám vyprávění o tom, jak dokážou někteří sousedi znepříjemnit život, tak tomu mám někdy problém věřit. O to víc si pak vážím toho, že mám dobré sousedy.

A viděl jsem od Boha z nebe sestupovat svaté město, nový Jeruzalém, krásný jako nevěsta ozdobená pro svého ženicha. A slyšel jsem veliký hlas od trůnu: "Hle, příbytek Boží uprostřed lidí, Bůh bude přebývat mezi nimi ..." (Zjevení 21,2-3)

            Vyrůstal jsem v křesťanském prostředí a tak jsem si už v dětství představoval, jaké to jednou bude "v nebi". Snil jsem si svůj sen a těšil se, až se jednou naplní.

            Od těch dětských představ jsem se od té doby posunul kousek dál. Dnes je toho mnohem víc, na co se "v nebi" těším. Na spravedlivou společnost, dokonalé životní prostředí i na proměnu svého nitra. Jak stárnu, narůstá i má touha po setkání s lidmi, kteří tu už nejsou a chybí mi.

            Jak se s přibývajícím věkem a životními zkušenostmi upevňuje můj vztah s Bohem, roste i radostné očekávání na tu chvíli, kdy se naplní slova dnešního textu. Cítím, jak se Bůh projevuje v životě mém i v životech dalších lidí.

            Mám Boha rád, protože jsem poznal jeho lásku. Mám Boha rád, ale zatím jsem ho neviděl. Těším se, až ho konečně uvidím. Těším se na setkání s Otcem, Synem i Duchem svatým. Proto mne těší Janovo ujištění, že už brzy budeme sousedy v Novém Jeruzalémě.

            Mám hodně snů. Některé z nich se mi už naplnily. Na uskutečnění toho největšího si ale ještě musím počkat. Dočkám a pak konečně uvidím Boha tváří v tvář.

Bože, těším se na své sousedy v Novém Jeruzalémě. Nejvíc ale  na setkání s Tebou. Chci Ti být dobrým sousedem. Už teď.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl: Bude tam moře?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | sobota 17.12.2016 7:10 | karma článku: 28,73 | přečteno: 530x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,06

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 24,21

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,39