Nejdůležitější cesta - od člověka k člověku

            Jezdíte-li po dálnici, jistě už jste si všimli velkého rozdílu mezi původními úseky a těmi, které už prošly opravou. V autě je klid a člověk má najednou pocit, jako by se zastavilo.

I začal Jan procházet celé okolí Jordánu a kázal: "Čiňte pokání a dejte se pokřtít na odpouštění hříchů", jak je psáno v knize slov proroka Izaiáše: 'Hlas volajícího na poušti: Připravte cestu Páně, vyrovnejte mu stezky! Každá propast bude zasypána, hory i pahorky budou srovnány; co je křivé, bude přímé, hrbolaté cesty budou rovné; a každý tvor uzří spasení Boží.' (Lukáš 3,3-6)

            Jan Křtitel dostal od Boha úkol – připravit židovský národ na příchod „mesiáše“, což nebylo vůbec snadné. Židé totiž od tohoto bájného vůdce očekávali úplně něco jiného, než co jim přišel nabídnout.

            Pokud jste někdy sledovali stavbu nové cesty, možná jste si všimli, jak je při ní měněn ráz přírody. Někde je potřeba terén zvýšit, jinde se stavebníci prokopávají kopcem, staví mosty nebo dokonce i vrtají tunely. To vše čekalo v duchovní oblasti Jana Křtitele.

            Sám potřebuji pomoc při „vyrovnávání cest“ mezi mnou a mými blízkými. Popostrčit k usmíření nebo odpuštění. Není to vždy nejpříjemnější, ale když se to povede, jsem za to pak vděčný. Dobré vztahy jsou tou největší hodnotou života. Proto bychom si měli vážit lidí, kteří umí „rovnat cesty“.

Bože, díky za lidi, kteří mi pomáhají „opravit“ pokažené vztahy. Díky smíření a odpuštění se mi žije mnohem lépe.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Není to samozřejmost ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | neděle 11.9.2016 7:10 | karma článku: 19,82 | přečteno: 275x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 15,82

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,61

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,94

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44