Můžes si vybrat. Zatím.

Stále více lidí dnes věří v takzvané "převtělování". Věří, že jejich duše žije po smrti těla dál a když najde vhodného "hostitele", vstoupí do jeho těla.

            To Bible na mnoha místech hovoří o vzkříšení mrtvých. Málo kdo ale ví, že bude dvojí vzkříšení. Mezi oběma událostmi uplyne dlouhých tisíc let.

Ostatní mrtví však nepovstanou k životu, dokud se těch tisíc let nedovrší. – To je první vzkříšení. Blahoslavený a svatý, kdo má podíl na prvním vzkříšení! Nad těmi druhá smrt nemá moci, nýbrž Bůh a Kristus je učiní svými kněžími a budou s ním kralovat po tisíc let. (Zjevení 20,5+6)

            Podle Jana bude blahoslavený a svatý každý, koho se bude týkat to první vzkříšení. Proč? Protože se díky tomu vyhne "druhé smrti".

            Z této krátké zprávy vyplývá, že každý, komu bude vrácen život na začátku zmiňovaného tisíciletí, bude žít věčně. Tito vzkříšení se budou radovat z toho, že mohou konečně vidět Krista, svého Spasitele, tváří v tvář.

            Dalším zdrojem radosti bude vděčnost Bohu za to, že se jich netýká "druhá smrt". Zatímco z první smrti můžeme být povoláni k věčnému životu, po té druhé už žádná taková možnost není. Druhá smrt znamená definitivní zánik. Nebytí a neexistence jednou provždy.

            Díky Bibli poznáváme smysl našeho pozemského bytí. Je jím možnost získání "nebeského bytí". Podíl na prvním vzkříšení a díky tomu i jistota věčného života s naším milujícím Bohem v Ježíšově království.

Pane Ježíši, těším se na setkání s těmi, kteří umírali s nadějí na věčný život. Dej mi, prosím, stejnou víru jako měli oni.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl: Loučení se zlem a temi "zlými"

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | sobota 10.12.2016 7:10 | karma článku: 25,79 | přečteno: 460x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 15,57

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,61

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,94

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44