Muslim ženu nebije, muslim ji jen vychovává

        "Proč pořád mluvíte o násilí na muslimských ženách! Vždyť i u nás spousta žen v manželství trpí!" Tento argument jsem zaslechl v jedné z diskuzí, které v ČT mívá paní Jílková.

         Všimli jste si, že na akcích, kde se bojuje za právo muslimů zařídit si Evropu podle svých tradic, převažují ženy? Také tu větu, která zazněla v pořadu paní Jílkové vyslovila žena.

         Měla pravdu?
         Jeden můj profesor rád říkával: "Je to pravda, ale musíš tomu rozumět!" Tak jak to je s tím násilím na ženách? Můžeme srovnávat násilí páchané na muslimských ženách s tím, co se děje v rodinách Evropanů?
         Ano, musíme přiznat, že i mezi českými ateisty a křesťany dochází k domácímu násilí. Svědčí o tom třeba zákon 135/2006 Sb. který se zabývá domácím násilím.

         Co to je domácí násilí? Důvodová zpráva k zákonu č.135/2006 Sb. říká: "Domácím násilím se rozumí opakované násilné jednání nebo opakované vyhrožování násilným jednáním, v důsledku kterého dochází, nebo hrozí, že dojde k nebezpečnému útoku proti životu, zdraví, svobodě nebo lidské důstojnosti, a to mezi osobami, které jsou či byly spolu v intimním, rodinném či jiném obdobném vztahu a žijí spolu ve společně obývaném bytě nebo domě. V rámci domácího násilí lze jednoznačně identifikovat osobu násilnou i osobu ohroženou, proti níž takové útoky nebo výhružky útokem směřují."
         Ano, i v české společnosti se setkáváme s projevy domácího násilí, páchaném na ženách i dětech. Pokud domácí násilí způsobí druhé straně újmu na tělesném nebo duševním zdraví, stává se trestným činem "ublížení na zdraví" a pachateli podle závažnosti hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až po šestnáct let.

         Jaký trest hrozí násilníkovi v islámském světě? Pokud prokáže, že účelem jeho násilí je výchova ženy, která mu odmítá poslušnost, je potrestaná žena. Vzpomínám na setkání s muslimem, jehož manželka navštěvovala krátce po sametové revoluci mou církev. Jednou přišla ve tmavých brýlích, kterými se snažila zamaskovat důsledky "manželovy lásky". Když jsem s ním o tom chtěl mluvit, odbyl mne tvrzením, že mu žena při svatebním obřadu slíbila poslušnost a on se ji teď jen snaží přimět k tomu, aby svůj slib dodržovala.

         Jsem rád, že jsem v naší rodině nikdy jako dítě nebyl svědkem toho, že by můj táta "vychovával" mámu k poslušnosti. I když rodiče nebyli dokonalí, nikdy nepoužívali násilí jako prostředek řešení problému. Jsem rád, že nic takového nezažily ani mé děti.
         Jsem hrdý na to, že žiji v zemi, kde je domácí násilí trestným činem, zatímco v islámském právu je domácí násilí považováno za prostředek výchovy neposlušné ženy.

         V zemích, kde jsou početné islámské komunity, požadují muslimové možnost soudit podle práva šaría a mnozí evropští politici říkají, že by muslimové tuto možnost měli dostat.
        Současná imigrační vlna mění poměry v Evropě ve prospěch muslimů. Jestli se nevzpamatujeme, můžeme tu mít muslimské právo mnohem dřív, než ještě nedávno předpovídaly i ty nejčernější scénáře.

         Pokud se tak stane, domácí násilí přestane být trestným činem.
         Násilník bude obdivován a oběť trestána.

         Přemýšlím nad ženami, které tak vehementně a hlasitě horují za práva muslimů. Domýšlejí vůbec, jakou budoucnost chystají vlastním dcerám či vnučkám, pokud v tom svém boji spolu s muslimy zvítězí?

 

Předchozí články:
Evropa - dům bez dveří, pozemek bez plotuZavře Evropa konečně hranice?Porazí Mohamed svatého Václava?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | pátek 6.11.2015 16:27 | karma článku: 43,52 | přečteno: 3685x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 15,57

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,61

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,94

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44