Moc slova

            Už vám někdy pomohlo „slovo“? Ne tak ledajaké, ale slovo člověka, jehož „slovo“ mělo moc změnit něco, nač by to vaše „slovo“ nestačilo?

            Tu když přišel do Kafarnaum, přistoupil k němu jeden setník a prosil ho: "Pane, můj sluha leží doma ochrnutý a hrozně trpí." Řekl mu: "Já přijdu a uzdravím ho." Setník však odpověděl: "Pane, nejsem hoden, abys vstoupil pod mou střechu; ale řekni jen slovo, a můj sluha bude uzdraven...“ (Matouš 8,5-8)

            K Ježíši přišel římský důstojník s prosbou o uzdravení sluhy. To je zvláštní situace, protože ostatní lidé žádali Ježíše, aby uzdravil je nebo někoho z rodiny. To nám o tomto vojákovi hodně napovídá. Musel být citlivý, když ho zajímá zdraví muže, kterého mohl klidně vyměnit za jiného.

            Ježíš ho vyslechl. Dokonce přijímá i jeho návrh, aby se neobtěžoval až do vojákova domu, ale aby sluhu uzdravil jen „slovem“. Pán nad životem a smrtí, ale také nad nemocí a zdravím přikazuje nemoci, aby se vytratila ze života sluhy.

            Stvořitel tehdy neuzdravil všechny nemocné. Pomáhal těm, kteří za ním přišli. Zde pomohl muži, který už za ním ani přijít nemohl, a proto za něj prosí jeho pán.

            Škoda, že zapomínáme na moc „slova“ proneseného v přímluvné modlitbě. Já osobně se raduji, když slyším: „Vlastíku, modlím se za tebe.“ Vědět, že na mne někdo myslí a přimlouvá se za mne, to je báječný pocit.

Bože, Tvé slovo má i dnes stejnou moc jako tehdy a až to bude třeba, pomůže i mně nebo mým blízkým. Už teď Ti za to děkuji.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Smazání minulost ...

Autor: Vlastík Fürst | sobota 15.10.2016 7:10 | karma článku: 20,76 | přečteno: 353x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 12,74

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,29

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,79

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,30