Loučení se zlem i s těmi "zlými"

            Křesťané věří, že zlo bude jednou definitivně zničeno. Problém je v tom, že se zlem budou zničeni i všichni lidé, kteří si ze zla učinili své hobby.

Viděl jsem trůny a na nich usedli ti, jimž byl svěřen soud. Spatřil jsem také ty, kdo byli sťati pro svědectví Ježíšovo a pro slovo Boží, protože nepoklekli před dravou šelmou ani jejím obrazem a nepřijali její znamení na čelo ani na ruku. Nyní povstali k životu a ujali se vlády s Kristem na tisíc let. (Zjevení 20,4)

            Zlo jednou zanikne. Nejdříve se ale vrátí Kristus na naši planetu a vezme k sobě do nebe ty lidi, kteří se zlu bránili a považovali ho ve svém životě za vetřelce.

            Pobyt v nebi potrvá tisíc let. Během toho "kralování s Kristem" nám dá Stvořitel celých tisíc let na to, abychom přijali verdikt Božího soudu. Mezi těmi, kterých se netýká první vzkříšení, budou i lidé, kteří nám jsou blízcí. Dokonce možná i někdo z těch nejbližších.

            Rodiče milují i ty děti, které se vydají svou cestou. Nechají si od nich i ubližovat a věří, že jejich dítě jednou pozná lásku svých rodičů a změní se. Žel, prozření "zlých" nebývá tak časté. Zlo nás totiž dokáže změnit. Záliba v páchání zla nás nakonec dostane do stavu, ze kterého už není cesta zpět.

            Během tisíciletí uvidíme životy "zlých" a pochopíme, že v Božím království by nebyli šťastní. Teprve toto smutné poznání nám umožní, abychom v nebi byli šťastní i my.

Bože, bojím se toho, že v nebi nebudou všichni, které bych tam chtěl mít. Proto Ti děkuji za těch tisíc let, které mi dáš k tomu, abych přijal Tvůj soud a mohl se pak věčně radovat.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Ještě není konec

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | pátek 9.12.2016 6:10 | karma článku: 25,20 | přečteno: 348x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 16,57

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,91

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,09