Když Sparťan fandí Slávii (a naopak)

Pokud máte rádi fotbal, tak vás včerejší zápas Sparty musel potěšit. Pokud Spartu nenávidíte, pak vám včera večer po vítězství a postupu Sparty zůstal jenom zoufalý skřípot zubů.

     Ještě před začátkem zápasu jsem pročítal diskuzi pod článkem na iDNES.cz a potěšilo mne, že většina mně známých fandů Slávie a Plzně vyjadřovala přání, aby moje Sparta postoupila. Vím, že v lize by fandili těm svým, ale protože milují fotbal, tak na mezinárodní úrovní jde ona ligová rivalita stranou.

     Jistě, našli se i takoví, kteří přáli vítězství Turkům, jen aby nevyhrála ta nenáviděná Sparta. Jeden z nich napsal: „Večer budu s celou rodinou fandit Turkům. Jen ať to té zkur*ené Spartě nandají.“ Předpokládám, že tento fanda po skončení zápasu jen těžko vydýchával, jak to dopadlo, a i když mi jeho přístup není sympatický, doufám, že to nakonec ustál ve zdraví.
     Na fotbal nechodí jen skuteční fandové, ale i jedinci, kteří tam jdou jen proto, aby si vybili svou frustraci z toho, že v životě zatím nic nedokázali a asi už ani ničeho pořádného nedocílí. Možná je opustila žena, nebo dělají práci, která jim připadá podřadná, možná závidí úspěch sousedovi, který jen nevysedává u piva, ale dělá něco proto, aby se jeho rodina měla lépe. Když začnou urážet hráče nebo fanoušky soupeře, tak si na chvíli připadají silní a jedineční. Přejme jim tu chvíli jejich jediné životní slasti, pokud při svém fandění neporušují zákon.

     Včerejší diskuze opět ukázala, že většina fanoušků má skutečně ráda fotbal a i když ti jejich prohrají, tak až opadnou emoce, uznají, že soupeř byl tentokrát lepší. Měl jsem pak radost nejen z postupu Sparty, ale i z toho, jak Slávisti, Plzeňáci i Baníkovci a další vyjadřovali radost z toho, že nám v jarní části pohárové Evropy zůstaly tři týmy.

     Přeji nejen Spartě, ale i Slávii a Plzni atraktivní soupeře a budu všem třem týmům držet palce, aby postoupili co nejdále, nejlépe až do finále. Teoreticky se to může stát, protože zatímco Plzeň hraje v Konferenční lize, Sparta se Slávií hrají v Evropské lize.

     Zatím tak můžeme snít dokonce o tom, že by mohlo nastat finále Evropské ligy mezi Slávií Praha a Spartou Praha. Asi je vám jasné, komu bych v takovém případě fandil. Pokud by ale Sparta vypadla už dřív, a ve finále hrála Slávia, přál bych jí, aby hrála dobrý fotbal a přivezla nám do naší země pohár.

     Všem fandům dobrého fotbalu přeji co nejdelší evropské jaro. Jak říkal Vít Holubec: „Sportu zdar a fotbalu zvlášť, vážení přátelé televizní kopané!“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | pátek 23.2.2024 9:40 | karma článku: 19,10 | přečteno: 458x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,05

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 24,21

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,39