Kam se hrabe Charlie Hebdo

         Od atentátu na časopis Charlie Hebdo už uplynul měsíc. Pokud jste se podívali alespoň na pár obálek tohoto satirického plátku, pak mi jistě dáte za pravdu, že náš český a moravský humor je stokrát lepší.

         Následující řádky chci věnovat zvláště vám, kteří díky chřipkové epidemii musíte být v nemocnici už několik dnů bez návštěv svých blízkých. Pokud ale máte ještě čerstvé stehy na břiše, tak raději další čtení oželte.

         V poslední době mne potěšily dva vtipné obrázky. Ten první jsem dostal v pátek:

         Druhý je reakcí na to, co následovalo po zmíněném atentátu a je z Čunkova Vsetína na Valašsku. Líbí se mi, přestože ač křesťan, nejím vepřové a jsem abstinent:

 

 

My sa tu Muslimů nebójíme, nový starosta Čunek už dělá plot kolem Vsetína. Na každéj příjezdové cestě a na nádraží bude stáť hlídka, každému naleje štamprlu slibovice a zakrójí kůsek špeku. Kdo si nevezme, je jasný a fofrem ho pošlů zpátky.

 

 

         No a teď ještě jeden starší, který mi poslal kamarád - lékař:
V domově důchodců se nejstarší obyvatelka dožila ve zdraví 110. narozenin.  Bylo kolem toho hodně slávy a přijela i televize. Redaktorka se oslavenkyně zeptala, čemu ve svém věku vděčí za tak dobré zdraví. Stařenka odpověděla: "No, když mne trápí zažívání, tak si dám pivo. Nechutenství léčím bílým vínem. Pokud mi klesne tlak, tak ten nejlépe srovná červené víno a na vysoký je zase dobrý koňak. Když mě po jídle tlačí žaludek, pak si dám stopečku prezidentské becherovky. Na stres je výborný vaječný koňak a nachlazení kurýruju slivovičkou."
Překvapená redaktorka se ptá: "A kdy pijete vodu?"
Stařenka se usměje a povídá: "No, tak takhle těžkou nemoc jsem ještě neměla!"

         Moje babička říkávala, že pokud se umíme pořádně zasmát, je to pro naše zdraví lepší, než prášek. Tak přeji hodně smíchu a radosti. Je to prý ta nejlepší medicína. I na chřipku.

 

P.S.: Teď mi syn říkal pěkný vtípek:
        "Jezte hodně cibule a nepřijde k vám nemoc.
         Jezte hodně česneku a nepřijde k vám nikdo."
         A já dodávám: Ani chřipka!

Autor: Vlastík Fürst | neděle 8.2.2015 19:15 | karma článku: 31,30 | přečteno: 1873x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 22,31

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,64

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,01

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,79