Ještě není konec

V závěrečné pasáži knihy Zjevení Jana můžeme číst: "Potom musí být ještě na krátký čas propuštěn." (Zjevení 20,3)

            Včera jsme četli, že drak – ďábel – bude na tisíc let spoután. Podle dnešního textu pak bude na chvíli propuštěn.

            Ďábel je duchovní bytost, a proto ho není možné spoutat obyčejnými řetězy. Bude spoután okolnostmi, které nastanou, jakmile se Ježíš vrátí na naší Zemi a vezme k sobě každého, kdo přijal jeho nabídku věčného života.

            Ježíš vzkřísí všechny spasené, kteří už zemřeli a pak je s těmi žijícími vezme na tisíc let do nebeského domova.

            Země bude tisíc let pustá a prázdná jako na počátku. Tentokrát se nad temnými vodami nebude vznášet Boží duch, nýbrž drak a s ním i všichni padlí andělé, kteří opustili Boha a přidali se na jeho stranu.

            Naše planeta bude pustá tisíc let. Ďábel tu bude jako v domácím vězení. Do nebe už nesmí a zde na Zemi nebude mít koho svádět. Může se dívat, co udělal z nádherné planety. Mrtvá a opuštěná města, místo nádherné přírody poušť. Plné budou jen hřbitovy, kde na své vzkříšení čekají ti, kteří odmítli Boží nabídku milosti a jeho dar věčného života.

            Až uplyne tisíc let, bude ďábel na chvíli propuštěn. Jeho radost ale nebude mít dlouhé trvání. Pro něj je to špatná zpráva. Pro nás naopak neskutečně dobrá. Zlo nebude trvat věčně. Bůh ho zničí. Ďábel i zlo konečně definitivně zaniknou.

Bože, děkuji Ti, že díky Bibli mohu vědět, že "drak" bude jednou definitivně zničen. Věřím, že stejně tak porazíš zlo, které je v mém nitru. Spoléhám v tom na Tebe a těším se na tu chvíli.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Drak v řetězech ...

Autor: Vlastík Fürst | čtvrtek 8.12.2016 6:10 | karma článku: 24,47 | přečteno: 432x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 22,97

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,64

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,01

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,79