Ještě máme šanci ...

            Blahobyt. Kolik civilizací už má na svědomí. Dobré bydlo a pocit, že se nám nemůže nic stát, to je kombinace, která stojí za zmizením mnoha kultur v minulosti.

Vím o tvých skutcích; nejsi studený ani horký. Kéž bys byl studený anebo horký! Ale že jsi vlažný, a nejsi horký ani studený, nesnesu tě v ústech. Vždyť říkáš: Jsem bohat, mám všecko a nic už nepotřebuji! A nevíš, že jsi ubohý, bědný a nuzný, slepý a nahý. Radím ti, abys u mne nakoupil zlata ohněm přečištěného, a tak zbohatl; a bílý šat, aby ses oblékl a nebylo vidět tvou nahotu; a mast k potření očí, abys prohlédl. Já kárám a trestám ty, které miluji; vzpamatuj se tedy a čiň pokání. (Zjevení 3,15-19)

            V poslední fázi dějin bude církev bojovat s blahobytem a svobodou vyznání. Ježíš říká, že to bude velice nebezpečný nepřítel. Výsledkem bude duchovní pýcha, která se nás pokusí zaslepit. Ubránit se můžeme jen tak, když se neuzavřeme před Bohem. On už najde cestu, jak nám sundat růžové brýle z očí.

            Filozofové a mnozí moudří lidé už léta varují před nebezpečím kolapsu současného světa. Varovné signály vysílá živá i neživá příroda, ale zdá se, že společnost je hluchá.

            Dopis Laodikeji je adresován církvi, která bude v době konce jako celek hluchá. Ježíš ji přesto oslovuje a každého, kdo mu naslouchá, seznamuje s nepříjemnou diagnózou. Svěří-li se do jeho péče, slibuje, že jim vrátí zpět jejich důstojnost.

Bože, nemám pocit, že bych byl chudý, slepý a nahý. Ty to ale vidíš jinak a máš asi pravdu. Staň se, prosím, mým lékařem.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  To je moje práce ...

Autor: Vlastík Fürst | sobota 3.12.2016 7:10 | karma článku: 26,81 | přečteno: 391x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 11,82

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,14

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,79

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,16