Hledej odpověď v Bibli (208)

Otázka z minulého týdne:Na co se "v nebi", kromě věčnosti, můžeme těšit ?  (12)...........................................................................

        To nejlepší, na co se můžeme těšit "v nebi", jsem si nechal na konec. Ježíš to ukázal apoštolu Janovi ve vidění na ostrově Patmos: "A viděl jsem nové nebe a novou zemi, neboť první nebe a první země pominuly a moře již vůbec nebylo. A viděl jsem od Boha z nebe sestupovat svaté město, nový Jeruzalém, krásný jako nevěsta ozdobená pro svého ženicha.
A slyšel jsem veliký hlas od trůnu: ´Hle, příbytek Boží uprostřed lidí, Bůh bude přebývat mezi nimi a oni budou jeho lid; on sám, jejich Bůh, bude s nimi, a setře jim každou slzu s očí. A smrti již nebude, ani žalu ani nářku ani bolesti už nebude - neboť co bylo, pominulo.´" (Zjevení 21,1-4)

        Za těch padesát pět let života jsem už viděl hodně slz a bolesti. Slyšel jsem mnoho nářků a setkávám se i se smrtí svých blízkých. Na naší planetě, která je nemocná hříchem, je to vše součástí každodenního života. Pro mne je zlo a hřích parazitem, vetřelcem, kterého je třeba se co nejdříve zbavit. I proto rád přemýšlím o tom, jaké to bude v Božím království. Rád si představuji, jak se tam bude žít... Zatím o tom mohu jen snít, ale jednou, věřím že brzy, se to vše stane realitou.

        Vyrůstal jsem v křesťanské rodině, a proto je "nebe" součástí mého života vlastně odjakživa. Tak, jak jsem poznával Bibli, jsem se v různých životních etapách těšil do nebe v očekávání toho, co mi bylo zrovna blízké.

        Těším se na vše, o čem jsem tu psal. Nejvíc se ale těším na setkání s Bohem. Těším se, až ho uvidím tváří v tvář. Stejně se těším i na Ježíše, na to, až mu osobně poděkuji, že za mne zemřel.  Věřím, že se tam setkám i s Duchem svatým, který je pro mne tak trochu záhadný.

        Nemohu se dočkat chvíle, kdy skončí zlo a už nebudu pokoušen ďáblem. Moc se mi líbí závěr knihy "Velké drama věků", kterou před více jak sto lety napsala Ellen Gould Whiteová: "Velký spor mezi dobrem a zlem skončil. Není už hříchu ani hříšníků. Celý vesmír je čistý. V celém nezměrném stvoření vládne soulad a štěstí. Od Boha, který všechno stvořil, proudí život, světlo a štěstí do všech stran nekonečného prostoru. Od nejmenšího atomu až po největší vesmírná tělesa, všechno živé i neživé, v nezkalené kráse a dokonalé radosti hlásá, že Bůh je láska." (str. 437)

        Já osobně se v nebi těším ještě na něco. Na setkání s lidmi, kteří četli mé články a kteří se i díky nim rozhodli přijmout nabídku spasení. Věřím, že si budeme mít dlouho o čem vyprávět.

Autor: Vlastík Fürst | neděle 29.12.2013 13:00 | karma článku: 25,15 | přečteno: 253x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,13

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,64

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,01

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,79