Hledej odpověď v Bibli (204)

Otázka z minulého týdne:Na co se "v nebi", kromě věčnosti, můžeme těšit ?  (8)....................................................................

        Dnes se z proroka Izaiáše přesuneme do knihy Zjevení. Apoštol Jan v ní zaznamenal vše, co mu Bůh ukázal ve viděních. Bylo to v době, kdy byl tento učedník Ježíše Krista pro svou víru ve vyhnanství na ostrově Patmos.

        Nevěděl, zda se ještě někdy vrátí domů do Fezu, a o to raději proto přemýšlel o novém domově v Ježíšově království. Často sedával pod večerní oblohou, díval se vzhůru a přemýšlel, snil o tom, jako to bude, až ho Ježíš jednou spolu se všemi vzkříšenými a spasenými vezme k sobě.

        Jednoho dne se mu ukázal Ježíš ve svém oslaveném těle. Janovi pak ukázal několik prorockých obrazů, díky kterým si Jan mohl udělat trochu jasnější představu o tom, na co se může těšit v Ježíšové království. Jan se to vše, co viděl, pokusil zapsat, a díky tomu se s ním na Boží království můžeme těšit i my.

        Ježíš mu slíbil: "Kdo zvítězí, dostane toto vše; já mu budu Bohem a on mi bude synem.
Avšak zbabělci, nevěrní, nečistí, vrahové, cizoložníci, zaklínači, modláři a všichni lháři najdou svůj úděl v jezeře, kde hoří oheň a síra.
To je ta druhá smrt." (Zjevení 21,7+8)

        Při jiné příležitosti se Jan dověděl, že mimo nebeské království "zůstanou nečistí, zaklínači, smilníci, vrahové, modláři - každý, kdo si libuje ve lži." (Zjevení 22,15)

        Věřím, že to pro Jana byla dobrá zpráva. V té době to totiž vypadalo, že vítězí právě ti, kteří dokážou lhát a podvádět a neštítí se ve své cestě za štěstím, mocí a majetkem třeba ani vraždy.

        I dnes to často vypadá, že pro mnoho lidí spravedlnost neplatí. Bohatí a mocní se právu často vysmívají, a vzbuzují tak v lidech mylný dojem, že se už nevyplatí být poctivý a férový. Bible proto varuje: podle Janova svědectví nakonec Bůh odsoudí všechny, kdo si libují ve zlu a lži, k trestu smrti. Zemřou smrtí, ze které není vzkříšení. Proto je tu obraz ohnivého jezera. To, co je jednou spáleno na prach, už není možné obnovit.

        Možná je namístě otázka: "Jak jsem na tom se vztahem ke zlu a lži já?"

 

Otázka na příští týden:
Na co se "v nebi", kromě věčnosti, můžeme těšit ?   (9)

Autor: Vlastík Fürst | neděle 1.12.2013 10:00 | karma článku: 24,80 | přečteno: 202x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

ANO, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 17,31

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,33

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,87

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59