Hledej odpověď v Bibli (199)

Otázka z minulého týdne:Na co se "v nebi", kromě věčnosti, můžeme těšit ?  (3)......................................................................

        Tomu, jak bude vypadat život v Božím království, je v Bibli věnováno dost prostoru. Je v ní mnoho obrazů, které v naší mysli mohou vytvořit různé představy. Lidé v každé generaci najdou v Bibli něco, co je pro jejich těšení se na věčný život podstatné.

        Určitě je dobře, když sníme o tom, jaké to v nebi jednou bude. Neměli bychom přitom ale zapomínat na jeden biblický text: "Ale jak je psáno: `Co oko nevidělo a ucho neslyšelo, co ani člověku na mysl nepřišlo, připravil Bůh těm, kdo ho milují.´" (2.list do Korintu 2,9)

        I ty naše sebelepší představy budou podle tohoto textu vypadat jako černobílá fotka ve starých novinách vedle kvalitní barevné fotografie. Mnohokrát jsem už vzpomínal na příhodu z naší "svatební cesty".

        Letěli jsme tehdy s manželkou do Bulharska. Dlouho před tím, než jsme začali plánovat svatbu, mi do kasáren v Tachově, kde jsem byl na vojně, přišla pohlednice z Německa. Samozřejmě že z východního. Moje milá tam byla na prázdninové brigádě v hotelu kousek od moře.

        Na pohlednici byla plachetnice v záři zapadajícího slunce. Mnohokrát jsem ji držel v ruce, díval se na ni a přitom si představoval, že jednou uvidím moře a bude u toho i má milá. Byla to krásná představa...

        Několik týdnů po svatbě jsme v sobotu o půlnoci nasedli do letadla a brzy ráno jsme stihli východ sluníčka v Sozopolu. Můj sen se splnil. Stál jsem na břehu moře, sledoval východ slunce a při tom držel kolem ramen svou manželku. Tehdy jsem si uvědomil, že skutečnost je ještě krásnější, než jsem si ji vysnil.

        Něco podobného budou krátce po vzkříšení prožívat i spasení lidé. Také během svého života snili o tom, jak krásné to bude, až uvidí svého Spasitele a začnou s ním věčný život. Najednou se to splní a oni zjistí, že skutečnost je mnohem krásnější, než jejich nejodvážnější sny.

        Těším se na chvíli, kdy se na vlastní oči přesvědčím, že Pavel věděl, co píše, když na pergamen svého dopisu zapsal: "Co oko nevidělo a ucho neslyšelo, co ani člověku na mysl nepřišlo, připravil Bůh těm, kdo ho milují."

        Dokud se tato slova nenaplní, chci často a rád snít o tom, jak to v tom Božím království bude. A až se sny stanou skutečností, nebudu se vůbec zlobit, když zjistím, že realita je ještě krásnější než mé sny.

 

 

Otázka na příští týden:

Na co se "v nebi", kromě věčnosti, můžeme těšit ?  (4)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | neděle 27.10.2013 13:00 | karma článku: 24,67 | přečteno: 243x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 16,34

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,91

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,08

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44