Hledej odpověď v Bibli (132)

Otázka z minulého týdne:Proč je dobré vědět, jak bude vypadat návrat Ježíše Krista ?................................................................................

Je vůbec potřeba se zajímat o to, jak bude Ježíšův příchod vypadat?
Když se Ježíš baví se svými učedníky o konci světa, mimo jiné řekne: "Mějte se na pozoru, aby vás někdo nesvedl. Neboť mnozí přijdou v mém jménu a budou říkat `já jsem Mesiáš´ a svedou mnohé." (Matouš 24,4-5)

Ve stejném rozhovoru Ježíš své varování ještě jednou zopakuje a doplní další podrobností: "Tehdy, řekne-li vám někdo: `Hle, tu je Mesiáš, nebo tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné. Hle, řekl jsem vám to už předem.
Když vám řeknou: `Hle, je na poušti´, nevycházejte! `Hle, v tajných úkrytech´, nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka." (Matouš 24,23-27)

Ježíš věděl, že se jeho nepřítel, ďábel, bude pokoušet napodobit jeho příchod. Nejdříve použije lidi, kteří se budou snažit vystupovat jako novodobí mesiášové, nakonec to zkusí sám.

Druhým nebezpečím je učení, že tu Ježíš už je. Že přišel tajně a zjevuje se jen některým vyvoleným...
Pokud víme, že Ježíš přijde osobně, jeho návrat budou vidět všichni obyvatelé Země a budou ho i slyšet, protože to bude velká sláva za doprovodu zástupů vesmírných bytostí, máme větší naději, že nenaletíme na nějaký ďáblův trik.

 

Otázka na příští týden:
Proč se vlastně Ježíš vrátí ? Co ho k tomu vede ?

 

Autor: Vlastík Fürst | neděle 15.7.2012 13:00 | karma článku: 5,02 | přečteno: 288x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Andreji, ty jsi komik

31.5.2024 v 9:01 | Karma: 27,88

Vlastík Fürst

Ústavní soud a změna pohlaví

22.5.2024 v 15:15 | Karma: 13,13