Díky, pane Prchale. Umírajícím v hospicích to pomůže.

V posledních dnech se tu někteří agresivní příznivci Andreje Babiše dost vehementně a nevybíravě pustili do Miroslava Prchala, ředitele hospice neziskové charitativní organizace Girasole v Hustopečích u Brna.

     Nepleťme si ho s panem Markem Prchalem, podle Wikipedie „autorem většiny příspěvků Andreje Babiše na sociálních sítích“, který je také v posledních letech hybatelem předvolebních kapmaní hnutí ANO i jejího šéfa.

     Mé díky patří panu řediteli, který měl odvahu vrátit dar Babišově „Nadaci Agrofert“ poté, co Andrej Babiš pojal charitu jako součást své kampaně. Andrej Babiš v reakci na to prostřednictvím své nadace požádal hospic, aby vrátil i předchozí dar. Nezisková organizace Girasole se nakonec rozhodla, že raději vrátí všechny dary Babišovy nadace.
Příznivci Andreje Babiše tu na panu řediteli nenechali suchou ani nit. Obviňovali ho z toho, že svým jednáním ohrozí péči o klienty hospice, nazývali ho různými vulgárními jmény a kdyby mohli, tak...
Výsledkem je, že drobní dárci z řad odpůrců Andreje Babiše zaslali během několika hodin mnohonásobek toho, co hospic vrátil. Všimněte si, že tu netvrdím, že to byli jen příznivci Petra Pavla, protože majitele Agrofertu nemusí i mnoho těch, co Petra Pavla volit nebudou a mezi dárci mohou být i slušní lidé z řad příznivců Andreje Babiše.

     Pan ředitel pak jménem neziskové organizace Girasole za dary poděkoval a učinil výzvu, za kterou mu patří můj dík a věřím, že nejen můj:
Milí příznivci,
byli jsme vyzváni, tak vracíme i zbytek. Raději i za rok 2016... ať máme čistý stůl. Mrzí nás tak zásadní změna ve vyjádření nadace. Najednou se velmi podobá některým nechutným vzkazům, které jsme dostali.
Solidarita Vás dárců nemá konce. Zažíváme pocity, které jdou jen těžko popsat slovy. Chceme Vás o něco poprosit. Zaměřte svou štědrost také na další domácí hospice. V každém kraji jich je několik. Najděte si "ten svůj" ve vašem okolí, pomáhejte mu... a nemusíte jen penězi. Můžete nabídnout také to, co umíte, v čem vynikáte, můžete nabídnout svůj čas. Děláme práci, která je nesmírně důležitá. Přinášíme klid a pokoj do rodin, kde někdo umírá. Proč to děláme? Protože konec života si zaslouží stejnou lásku a péči, jako jeho začátek.
Není tu jen Girasole. Stačí, když budete hledat #mobilnihospice.
Prosíme novináře. Nechtějte už po nás, prosíme, další vyjádření k vrácení starších darů. Prostě se tak stalo. Tečka. Napište raději něco pěkného o mobilních/domácích hospicích. Jsou plné skvělých lidí, úžasných a silných příběhů.

Vážený pane řediteli,
tím, co jste udělal, jste dostal problém důstojného umírání (nejen v hospicích) do podvědomí celého národa. Nikdo z nás neví, kdy podobnou péči budeme potřebovat my sami, nebo někdo z našich blízkých. Vaše nesobecká výzva pomůže hospicům v celé naši zemi. Za to vám patří můj dík.
Ať vám, i všem kdo v hospicích pečují o umírající, Bůh žehná.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | pátek 27.1.2023 10:10 | karma článku: 33,20 | přečteno: 1236x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 16,34

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,91

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,08

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44