Děti z dobré rodiny

            Jak já tehdy tomu spolužákovi záviděl. Jeho táta byl řezník, co čas od času posílal některým učitelům to, co bylo tzv. podpultovým a tedy nedostatkovým zbožím. Můj táta jako kazatel nic takového posílat nemohl.

Já jsem Alfa i Omega, počátek i konec. Tomu, kdo žízní, dám napít zadarmo z pramene vody živé. Kdo zvítězí, dostane toto vše; já mu budu Bohem a on mi bude synem. (Zjevení 21,6-7)

            Tehdy jsem si občas přál, aby i můj táta byl řezník, protože někteří kantoři dokázali ty dárky u tabule ocenit. Brzy jsem ale poznal, že lepší než telecí mozeček je ten vlastní a tak jsem spolužákovi jeho tátu přestal závidět.

            Ježíš slibuje každému z nás, že když to nevzdáme a dojdeme až do cíle, tak se staneme vítězi a tím i součástí Boží rodiny. Bůh bude naším otcem a my jeho dětmi. To je daleko víc, než mít tátu řezníkem nebo třeba i ředitelem zeměkoule.

            Toto vědomí, že jsem součástí nebeské rodiny, mi už mnohokrát pomohlo. Obzvláště tehdy, když jsem díky své víře musel snášet urážky a někdy i trpět. Apoštol Jan navíc ujišťuje: "Milovaní, nyní jsme děti Boží..." (1. Jan.3,2) Věřím-li v Ježíše, pak jsem už nyní synem nebeského Otce. Už nyní patřím do Boží rodiny. Co to znamená ale v plnosti docením teprve tehdy, až tuto rodinu uvidím vlastníma očima.

            Ježíš v dnešním texu také ujišťuje, že tato nabídka platí pro každého, kdo "žízní" po tom, aby měl tak vznešený původ. Stačí se napít "z pramene živé vody". A navíc, je to zadarmo!

Bože, Ty jsi můj nebeský táta. To je ta nejlepší zpráva mého života. Díky za Tvou nabídku. Chci ji využít.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl: Už žádné slzy!

Autor: Vlastík Fürst | pondělí 19.12.2016 6:10 | karma článku: 28,89 | přečteno: 592x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 13,79

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,45

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,94

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44