Braň svěřené dědictví !

            V poslední době se hodně hovoří o nebezpečí hrozícím naší kultuře od islamistů a radikálních muslimů, kteří se snaží zavést své náboženství, právo i pořádky v naší staré Evropě.

Toto praví Hospodin zástupů: Budeš-li chodit po mých cestách a budeš-li střežit, co jsem ti svěřil, budeš obhajovat můj dům a střežit má nádvoří a já ti dám právo přicházet mezi ty, kteří zde stojí. (Zacharjáš 3,7)

            Spousta lidí se při diskuzích o současném dění v Evropě odvolává na křesťansko-židovské základy naší civilizace. Vědí, o čem vlastně hovoří? Souhlasím s těmi, kteří říkají, že kdyby se Evropa držela skutečného křesťanství, nebyl by pro ni islám žádným nebezpečím.

            Ve slovech, která svěřil Stvořitel proroku Zacharjášovi, vnímám aktuální poselství pro mne i dnešní Evropu. Máme-li se ubránit tomu, co nám hrozí, je třeba střežit nejen hranice, ale i naši víru, tradice a kulturu. Je potřeba oprášit křesťanské zásady a dokončit to, co začali středověcí reformátoři.

            Židé v předkřesťanské době opustili principy, které jim svěřil Stvořitel. Kvůli tomu se ze státu, který hrál významnou roli ve svém regionu, stal postupně národ, žijící neustále ve stínu někoho mocnějšího. Něco podobného hrozí i nám.

            To, co máme, většinou oceníme, až když to ztratíme. Moudří si ale umí vážit hodnot, které zdědili. Budeme moudří?    

Bože, současné evropské elity si neváží dědictví po předcích. Pomoz nám to napravit dřív, než o vše přijdeme.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Vymazal jsem ti trestní rejstřík ...

Autor: Vlastík Fürst | pondělí 22.8.2016 6:10 | karma článku: 27,10 | přečteno: 494x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 12,77

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,29

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 23,79

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,30