Až vyhrajeme, pustíme k urnám už jen naše voliče

Představitelé hnutí ANO dnes vyhlásili, že chtějí prosadit referendum, ve kterém by se občané vyjádřili ke korespondenční volbě, k přijetí eura a k přijímání migrantů.

     To by nebylo zase až tak překvapivé, kdyby v minulosti toto hnutí ústy svého předsedy samo nevolalo po přijetí Eura. Korespondenční volbu měli dokonce v programovém prohlášení. To, že se jim tuto volbu nepodařilo zavést, svědčí jen o jejich neschopnosti.
Teď mluví proti tomu, co dříve prosazovali a navíc se přidávají k SPD, když začínají brojit proti přijímání migrantů.
Shrnuto: Hnutí ANO se v politickém spektru stále více posouvá ke svému jedinému možnému spojenci v příští vládě – k SPD. Cítí, že mezi těmi, kdo hltají konspirační teorie a vzhlíží k východu, mohli najít další potřebné voliče.

     Otázkou je, co k tomu ANO motivuje. V minulosti se mu už podařilo vyluxovat voliče ČSSD. Je docela možné, že teď se o něco podobného pokoušejí vůči SPD. Andrej Babiš si nikdy nedával malé cíle. Takových 51% v příštích volbách by určitě nebylo k zahození.

     Ale popusťme uzdu fantazii. Možná má Andrej Babiš ještě smělejší ambice. Pokud by se mu podařilo získat ústavní většinu, pak by si konečně mohl splnit sen, jehož naplnění by mu přineslo neskutečné blaho z pocitu absolutní moci. Nejen, že by zakázal korespondenční volbu, navíc by zakázal volit těm, kdo by nechtěli volit jeho ANO.
Jistě by se nebránil ani tomu, aby vznikla jednotná kandidátka lidové fronty ANOfertu. Sám kdysi věrně sloužil straně, která tuto formu voleb praktikovala spolu s povinností občanů přijít k volbám. Tak proč se nevrátit k těm starým dobrým časům, po kterých se stýská nejen jemu, ale i stále více voličům ANO, KSČ, ČSSD i SPD?

P.S.: Ti, kdo tu dobu pamatují, ví, že se tehdy žádná referenda nekonala.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | čtvrtek 11.1.2024 14:10 | karma článku: 29,15 | přečteno: 948x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 16,81

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,91

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,23