Andrej Babiš to opět myslel dobře

Andrej Babiš si objednal „komromateriál“ na Jana Lipavského, ministra zahraničí. Zajímaly ho podrobnosti o manželce a dětech pana ministra. Jenže objednávku poslal na špatnou adresu. Nekritizujme ho, mýlit se je přece lidské.

     Na první pohled to vypadá jako groteska a člověk by se tomu možná i zasmál, kdyby se z toho nestal spíše dokument o praktikách naší politické mafie. Bývalý a možná i budoucí premiér ČR shání informace o rodině ministra. Nemáme v tom ale hledat nic špatného, on to totiž myslí velice dobře. Jako vzorný otec, který by pro své děti udělal první i poslední, má jen obavy o děti pana ministra, aby je jejich otec, kterého nazval zm*dem, nezatáhnul do války.
Podle čerstvého předvolebního průzkumu mu to věří téměř 40% voličů a ještě paní Alena Schillerová. Tu tahle aktivita šéfa nechává klidnou, mnohem více ji „děsí, s jakou samozřejmostí novináři vytahují soukromou konverzaci“.

       Další politici už tak vstřícní k těmto STBáckým praktikám nejsou. Například Mirek Tolopánek, jeden z řady expremiérů, napsal na adresu šéfa ANO: „Tak po tomhle se potichu mizí z veřejného života.“
Něco podobného prohlásila i šéfka Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová: „Jednou agent StB, vždycky agent StB. Andrej Babiš často mluví o mafiánských praktikách. To hlavně proto, že on je v nich mistr světa.“ A pak dodává: „V každé zemi na západ od nás by musel na své politické funkce rezignovat sám, nebo by jej k tomu donutili spolustraníci.“
Jenže donuťte rezignovat na funkci svého šéfa, který má nejspíše někde v trezoru složku i na vás. To se pak těžko hlasuje proti. Bývalý ostravský primátor nebo také hejtman Moravskoslezského kraje by mohli vyprávět.

     Mirka Kalouska jsem nikdy zrovna moc nemusel. S jeho dnešním zhodnocením ale tentokrát souzním: „Všichni víme, že již od komunistické éry je Andrej Babiš odpudivý fízl a práskač. Leč to, že je tak neschopným fízlem, aby to práskal sám na sebe, je přece jenom překvapení.“

     V celé té nechutné kauze ale přece jen vidím něco pozitivního. Andrej Babiš chtěl svou objednávku poslat Janu Rovenského, svému poradci. Jenže se spletl a tak ji dostal omylem jiný Jan Rovenský – ekologický aktivista, který jako nestraník za ANO sedí ve výboru pro životní prostředí města Litvínov. Ten k tomu všemu napsal: „Dost jsem váhal, jestli ten mail zveřejnit. Fakt nejsem žádný babišobijec, na Letnou jsem nechodil a s panem Babišem jsem si v minulosti pracovně normálně psal a volal. V zásadě jsem smířen i s tím, že na sebe politici sbírají kompro, i když se mi to nelíbí. Ale tahat do toho děti a manželky svých protivníků je fakt přes čáru. Je to odporné, a je to podle mě ve veřejném zájmu, aby se o tom lidé dozvěděli. Kdyby mi omylem přišel podobný mail od Ivana Bartoše či premiéra Fialy, zachoval bych se úplně stejně...
Je příjemné zjistit, že ne všichni, kdo v minulosti spojili svůj život s hnutím ANO, přestali sami myslet a nechali se řídit mozkem Andreje Babiše. Pan Rovenský je dalším z těch, kdo si uvědomili, že nechtějí být loutkou v rukách člověka, kterého nejvíce zajímá jen vlastní prospěch. Pokud někde ucítí možnost zisku, přestože se tváří jako pacifista a mírotvůrce, je pro něj schopen jít i přes mrtvoly.

     Dnes mu v cestě stojí pan ministr se svou rodinou. Pokud znovu ovládne naši zemi, pak mu v cestě může stát kdokoliv z nás, kdo nebude souhlasit s tím, že se stane loutkou muže, který se považuje za centrální mozek lidstva. I když ten v tomto případě možná trochu zadrhl", tohoto predátora to jen tak nezastaví.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | pondělí 11.3.2024 20:30 | karma článku: 44,06 | přečteno: 4286x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,06

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 24,36

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,39