Tomio Okamura - apoštol přímé demokracie

Řílám Vám jasně: Nechci u nás nepřizpůsoblivé menšiny, nechci mešity, nechci zahalené lidi, nechci cizince parazitující na našem sociálním systému - pro Úsvit jsou a budou vždy na prvním místě slušní občané České republiky.

Píše na svých stránkách Tomio Okamura. Na těchto populistických slovech a věčně omílající větě: "Chceme přímou demokracii!" nalákal 342 339 zklamaných voličů, což ho s 6,88% dostalo do Sněmovny České republiky. Zároveň to Úsvitu přímé demokracie T. Okamury vyneslo na čtyři roky státní příspěvek ve výši 122 milionů korun.

Zdá se, že zklamání z velkých stran - což je za jejich polistopadovou činnost pochopitelné - napomáhá vzniku rychlokvašných stran nebo hnutí, které se v poslední době dostávají do parlamentu. Ale jejich sláva rychle končí, povětšinou ve vnitrostranickém boji.

Tomu se asi chce vyhnout Tomio Okamura, proto jeho strana má pouhých devět členů.  Zdá se, že přes jeho deklamace o tom, že nechce, aby se do strany dostali kmotři z ODS, je pravda někde jinde. Pravděpodobnější je strach ze ztráty vedení strany. Odvolává se na to, že to byl on, kdo zaštítil stranu svým jménem, a byl to on, kdo stranu dostal do parlamentu.

Je to jedna z mála pravd, které vyslovil. Protože jinak je na prvním místě politiků, kteří lžou. A i toto je určitý druh lži, protože tím popírá své hlavní volební téma o "přímé demokracii". Není důvodem proč nepřijímá nové členy spíše strach o moc?! Co kdyby v přímé volbě - která je základem jeho neustále omílané přímé demokracie - prohrál, a členové si zvolili nového předsedu?! A to i přesto, že podle stanov Úsvitu přímé demokracie T. Okamury může vedení odvolat 75 % členů. Zvláštní. Ve stranách, které tak rád kritizuje je to 50%. Jestlipak ve svých chaotických návrzích zákonů o přímé volbě, je taky uvedeno, že pro musí hlasovat 75% voličů?!

Dalším z možných důvodů nepřijímání může být, že devět lidí se vždy nějak dohodne co se státním příspěvkem. Ono mít ročně přes třícet milionů korun, není k zahození. Minulý měsíc vzbudily velký rozruch měsíční platby Úsvitu v hodnotě  skoro jednoho milionu, které chodily na  účet Tomio Okamury. Vedení Úsvitu to vysvětluje tím, že to jsou Okamurovy peníze které dal do voleb.  Při bližším ohledání se spíše jedná o peníze které získal jako senátor. Bohužel se to  nedá  přesně zjistit, protože Úsvit má v účetnictví "trochu" nepořádek. A to hlasitě řve že zatočí s bordelem ve státě.  

Přestože má Úsvit pouhých devět členů, obsadil do parlamentních voleb celou kandidátku ve všech krajích. Na jejich kandidátkách kandidovalo velké množství kandidátů i z jiných politických  stran. Například z Věcích veřejných a pod. Na kandidátce do Evropského parlamentu není na kandidátce Úsvitu přímé demokracie T. Okamury jedinýčlen strany. Možná se nejedená o politickou stranu, ale ponikatelský politický subjekt s.r.o.

To, že se takovéto strany dostávají do parlamentu, je důkazem zoufalství voličů, kteří hluboce zklamáni politickými stranami, hledají jakoukoliv alternativu, protože  i nadále cití svou povinnost jít volit. Zároveň je to důkaz katastrofálního nedostatku kvalitních politiků.  Výsledkem je neblahý jev, že slušní lidé odmítají vstoupit do politiky; a politika se stává doménou těch neslušných, kteří v ní nevidí práci pro své voliče, ale vidí v politice pouze své hmotné cíle. 

Autor: Vladislav Svoboda | středa 16.4.2014 8:30 | karma článku: 21,29 | přečteno: 760x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Marshallův plán a Majdan

14.6.2024 v 9:44 | Karma: 18,44

Vladislav Svoboda

Hranice

6.6.2024 v 8:32 | Karma: 9,12

Vladislav Svoboda

Evropské poválečné volby

30.5.2024 v 9:25 | Karma: 8,60

Vladislav Svoboda

Evropa po válce

23.5.2024 v 10:45 | Karma: 20,10